.

29/4/07

Felicitats als guanyadors de la Festa de l'Esport



Hem tornat a viure un any més la Festa de l'Esport. L'atleta Miguel Quesada i la JAS han estat els guanyadors d'aquesta cinquantaquatrena edició. A ells i a tots els finalistes, moltes felicitats!
Aquest any hem viscut aquesta nit de trobada i de reconeixement a tots els que fan possible l'esport a la nostra ciutat a Fira Sabadell, un escenari inmillorable per a una nit tan especial. Tots, els qui durant l’any competeixen professionalment, els qui fan esport de manera no professional, els qui treballen amb l’esport ens hem tornat a trobar en aquest magnífic Centre de Fires i Convencions en què s'ha convertit l'antiga nau de l'ABB.
Voldria fer especial esment d’un nou guardó: el premi a l’esportivitat. Que premia una de les característiques que sens dubte ha de tenir tota pràctica esportiva. Tots sabem que l’esport ha de ser esforç, competició, superació... això és l’esport. Però l’esport també ha de ser els valors del treball en equip, la convivència i la noblesa. La competició esportiva és la competició neta per excel·lència i per això, com es fa amb la resta de valors, el fair-play s’ha de premiar.

M'agradaria destacar també que Sabadell viu l'esport amb intensitat. A cada entitat, a cada club, a cada gimnàs, a cada racó de la ciutat. Més de 250 espais esportius, que cada dia augmenten i milloren. Fa dos anys us deia que intentaríem convèncer la resta d’administracions perquè ens donessin suport en la construcció de la Pista Coberta d’Atletisme. Avui ja tenim el suport de totes les administracions. Hem fet realitat la Pista Coberta: les obres estan en marxa. Un projecte que col·locarà Sabadell a la primera línia de la competició. Serà la millor pista coberta de l’estat, amb un pressupost de 12,3 milions d’euros.
Hem continuat amb el Pla de Futbol, podem dir que les reformes bàsiques i necessàries ja estan fetes a tots els camps. Hem invertit 3 milions d’euros.
A part, hem signat acords amb la Federació de Futbol per donar un pas més cap al projecte de ciutat esportiva Olímpia.
Ja estan en marxa tant el Pavelló del Nord com el del Sud.
I tot el que ens queda per fer:
- Seguir amb el Pla de Futbol. A partir d’ara treballem amb els equips de futbol de Sabadell per instal·lar gespa artificial als camps.
- Fer realitat el projecte Olímpia
Acabar els pavellons i la Pista Coberta
- I en general, seguir donant suport a l’esport. Esportista a esportista, entitat per entitat, club per club, barri per barri, esport per esport.
El compromís de l’Ajuntament amb l’esport s’expressa a través dels projectes. Portem invertits ens els darrers 4 anys prop de 34 milions d’euros i aquest 2007 tenim prevista una inversió de 8 milions en infrastructures esportives i ajudes a l’esport.
Però aquesta inversió no seria res sense tots els que fan possible la pràctica esportiva. A tots i a totes, moltes gràcies i per molts anys!

1 comentari:

Anònim ha dit...

Enhorabona als guanyadors, i especialment als organitzadors.
Un excelent acte per estrenar un lloc inmillorable com es el Centre de Fires i Convencions.
Joaquim.