.

10/4/07

El patrimoni de Ràdio Sabadell torna a la ciutat


Aquesta setmana l’hem començat amb un nou motiu de satisfacció per tots els sabadellencs. Aquest matí, hem firmat el conveni que permetrà que la fonoteca de l’antiga Ràdio Sabadell, la mítica EAJ-20, torni a la nostra ciutat. Com molts dels sabadellencs encara recorden, el 1994 l’emissora va desaparèixer i tot aquest material va anar a parar a COM Ràdio. Avui hem segellat un acord amb el nou director d’aquesta cadena, Francesc Triola, que permetrà el retorn a Sabadell de cintes de cassette i de magnetòfon amb més de 60 anys d’emissions de la que va ser una de les primeres emissores d’Espanya, a més d’una gran quantitat de discos, alguns dels quals tenen un gran valor.


En els últims anys hem fet un gran esforç per recuperar el patrimoni de la ciutat. Des del Teatre Principal fins a la Casa Duran, passant per l’ABB, la Masia de Can Rull o el propi Rodal. Amb l’acord que hem firmat avui, recuperem una altra part del nostre patrimoni, potser més intangible però igualment important. I, a la vegada, recuperem una part molt important de la història de la ràdio en general!

A partir d’ara, tot aquest material estarà dipositat a la nova Ràdio Sabadell 94.6, que vam inaugurar el 2001 i que, d’aquesta forma, afegeix un motiu més de celebració dels seus cinc anys d’emissions. Cal que ens felicitem tots plegats per aquesta consecució. Properament, a més, farem una exposició amb alguns dels elements de la fonoteca de l’EAJ-20 a la qual us convido, ja des d’ara, a participar-hi.