.

19/4/07

Adéu a l'Antonio Lazo

Avui hem acomiadat un amic, un company, una persona que ha treballat per la ciutat fins l’últim dia i ho ha fet sempre amb les mateixes ganes i esforç. Avui hem dit adéu a l’Antonio Lazo una persona que ha estimat Sabadell i ha estimat als sabadellencs i sabadellenques.
Avui, Can Puiggner estava trist. El barri en ple s’ha unit al dolor de la família en aquests moments més tristos. Com a alcalde no puc més que ser agraït amb l’Antonio i unir-me a la seva esposa, als seus fills i als seus amics en aquests dies tan dolorosos, com ho he fet en aquests darrers mesos de la seva vida, quan ja li costava molt sortir de casa i poder passejar.
Us haig de dir, però que tot i la seva malaltia ell no ha deixat mai, ni un segon, de treballar per la ciutat. Fa pocs dies fins i tot va trucar a Ràdio Sabadell per preguntar-me sobre qüestions del barri i sobre la rehabilitació d’edificis. Era incansable!
L’Antonio Lazo va venir de lluny, de Ceuta, però ben aviat va fer seva la ciutat de Sabadell i el barri de Can Puiggener. Amb el seu treball va ajudar a construir el barri i moltes de les edificacions, serveis i equipaments de Can Puiggener. Implicat amb el seu barri i amb els veïns i veïnes, la seva màxima preocupació ha estat sempre millorar la qualitat de vida de tots i totes.
Ha estat més de 15 anys al capdavant de l’Associació de Veïns de Can Puiggener i des d’aquesta responsabilitat ha fet realitat molts projectes, molts somnis, moltes il·lusions. Les seves reivindicacions sempre han estat coherents, fins i tot en els moments i les qüestions més feixugues, com per exemple la millora dels carrers, les places, les zones verdes; la convivència al barri; la millora dels serveis... Alhora també va ser l’impulsor i l’ànima del Festival Contra el Càncer que s’ha convertit en una tradició solidaria al barri.
L’any 2002 vaig tenir l’honor de guardonar-lo en nom de la ciutat amb la Medalla d’Honor, un guardó que no vol més que gratificar la feina feta i reconèixer el treball tenaç i constant per Sabadell. Ahir, precisament, ens va deixar. El mateix dia que la ciutat reconeixia la tasca de molts ciutadans, ciutadanes i entitats, que viuen el dia a dia de la nostra ciutat i treballen perquè cada dia sigui un lloc millor per viure-hi. Com ha fet l’Antonio al llarg de la seva vida.
Antonio, només et puc dir que seguirem treballant. Que farem tot el que ens sigui possible per continuar aquesta magnifica tasca que has començat. Per treballar per Can Puiggener i perquè tots els veïns i veïnes d’aquest barri es sentin orgullosos de ser d’on són. És de justícia que Can Puiggener millori i que vegi fets realitats molts dels teus somnis, que ara ja estan a punt de fer-se realitat.