.

24/4/07

Celebrant Sant Jordi


Sant Jordi és una de les diades més magnífiques de l’any. La ciutat s’omple de roses i llibres, de colors i de paraules. La convivència i la felicitat s’escampen en tots els rostres i sentim el legítim orgull d’una de les festes més belles de tota Europa.

Els llibres i les roses, la llegenda, fan de les nostres ciutats un mirall per a les paraules més boniques: cultura, fraternitat, literatura, sentiments, amor, afecte.

Tot això i molt més és Sant Jordi, en el dia d’ahir tan assolellat com alegre.

I els nens de les escoles descobreixen la diada amb els ulls oberts de bat a bat caminant pel Passeig Manresa. I l’encontre amistós i alegre dels escriptors amb els seus lectors, i tots ens sentim propers i amics en aquest dia tan especial que celebrem l’amor a les lletres i a les persones.

Ahir als panells electrònics s’emetien missatges d’afecte. En recordo un, simple, curt i ben sentit: avui és Sant Jordi, i et dic que t’estimo a través d’un llibre i d’una rosa.

Ahir també la ciutat generosa i alegre ens va dir que ens estimava a través dels carrers florits i plens de llibres, com una dedicatòria d’afecte per a tots i cadascun de nosaltres.