.

10/4/07

La sardana, protagonista


Aquest 2007 podem dir que la sardana serà protagonista a la ciutat. Projectes com la plaça de la Sardana, el monument a la Sardana o els concerts de música per a cobla al Teatre Principal donen un impuls i un reconeixement a aquesta música nostra.

Precisament, en una reunió de treball mantinguda avui amb la junta de Sabadell Sardanista hem tractat aquests i d'altres temes. Perquè la ciutat de Sabadell, representada per l’Ajuntament, els dóna suport al cent per cent.

Sabadell Sardanista fa ciutat, i per això té el reconeixement de la ciutat. Perquè s’implica en la vida de la ciutat. Per exemple, de la reunió se n’ha extret que la junta de l’entitat valorarà la possibilitat de celebrar el sopar-concert de la revetlla sardanista de l’any vinent al nou gran equipament de la ciutat: Fira Sabadell. També hem parlat del monument a la sardana. Encara estem pendents de la reunió de la comissió del paisatge urbà, però ja hem parlat de treballar per poder inaugurar el monument als voltants de maig, quan l’entitat celebra el dia del soci. La col•laboració és estreta i seguirà sent-ho, perquè el govern que represento es sent orgullós quan es diu que a poques ciutats es fan tantes sardanes com a Sabadell.

Estic convençut que la ciutat sap valorar l’esforç que entitats amb una història com la de Sabadell Sardanista fan. L’activitat de Sabadell Sardanista amb activitats cada mes de l’any és un referent per a la cultura de la ciutat. La tradicional revetlla sardanista, la participació a la Festa Major, el concurs de cobles del mes de maig que ja s’ha convertit en un dels més reconeguts de Catalunya o el tradicional concert de Sant Esteve, que aquest any va inaugurar el Teatre Principal omplint-lo fins al tercer pis.

A tots els que feu sardana i la manteniu viva: gràcies. Llarga vida a la nostra tradició!