.

14/4/07

Sabadell aixeca el vol


La ciutat està d’enhorabona i tots els que hem assistit a la presentació del Certamen International Air Meeting, sentíem la satisfacció i la profunda emoció d’haver, veritablement, assolit una fita importantíssima.
Hem creat un punt d’encontre del sector de l’Aeronàutica en l’àmbit internacional. Sovint m’heu sentit dir que Sabadell és la segona ciutat de Catalunya, en aquest cas, en aquest àmbit, Sabadell s’ha situat al costat de Barcelona per a fer possible la 2a Setmana de l’Aeronàutica i de l’Espai 2007.
Hem aconseguit fer possible la primera fira de l’aeronàutica de l’estat. Un gran aparador de la ciutat i del món aeronàutic que se celebrarà entre els dies 4 i 7 d’octubre.
Des d’aquesta pàgina vull agrair a tots els que han estat un veritable motor per a fer realitat aquest somni, tant volgut, tant esperat i tant necessari.
Podeu trobar tota la informació a http://www.interairmeeting.com/
La nostra forta i llarga tradició aeronàutica ha donat els seus fruits. Avui apostem per la innovació, per la tecnologia i la investigació i ho fem a través d’un sector amb un gran creixement potencial.
Volem ser una ciutat de primer ordre, singular, i crec que l’aeronàutica serà una gran inversió econòmica, social i cultural.
Econòmica perquè Sabadell serà un gran aparador de les darreres novetats d’avions i aeronaus, un gran punt d’encontre de tot el sector de l’aeronàutica, per a les persones i el coneixement. La més gran cita anual per a tos els professionals i aficionats.
Socialment perquè Sabadell es convertirà en un referent, un gran pol d’atracció de visitants d’arreu i persones de totes les edats podran gaudir de l’espectacularitat d’una fira que també inclourà les darreres novetats d’avions i aeronaus.
Tot això en un entorn que està destinat a ser un gran espai de ciutat, una joia de la nostra indústria recent convertida en un edifici d’un gran interès arquitectònic. Els 5.000 metres de l’antiga fàbrica de l’ABB que avui és el Centre de Fires i Convencions de Sabadell.
I culturalment, perquè Sabadell comptarà, a més amb el Museu de l’Aeronàutica de Catalunya, situat a l’aeroport de Sabadell.
Des d’aquesta pàgina us transmeto tot el meu entusiasme i il·lusió per un projecte que s’ho val i que, un cop més, situarà Sabadell com a ciutat capdavantera i capital.

Com deia Lluís Llach sobre el poema de Kavafis.
Més lluny, sempre molt més lluny,

més lluny del demà que ara ja s'acosta.

I quan creieu que arribeu,

sapigueu trobar noves sendes.


Trobar noves metes quan s’ha arribat ben lluny és potser una encertada definició de l’esperit tenaç de la nostra ciutat i les seves persones.