.

1/4/08

Medalla de la Ciutat al Mèrit Cultural a en Tomàs Manyosa


Fa uns moments hem viscut un acte molt solemne. La ciutat ha reconegut a un dels seus fills il·lustres i l’ha honorat amb la Medalla de la Ciutat al Mèrit Cultural. Hem reconegut a Tomàs Manyosa, un sabadellenc tenaç, treballador i amb talent.

Tomàs Manyosa ha portat una entitat com l'Esbart Sabadell Dansaire amb idees renovadores, amb talent creatiu, amb maneres de bon líder: cedint el protagonisme. Aquesta medalla a en Tomàs és un reconeixement al que ha fet, a tot el que ha fet. No faré el llistat de mèrits que té, però com a aval estan les més de 70 entitats culturals i més d’un centenar de persones a títol individual que han defensat la seva candidatura. Tomàs Manyosa ha aconseguit moltes fites, gairebé totes les que defineixen el que és avui l'Esbart Sabadell Dansaire i el seu paper a la nostra ciutat. Però sobretot ha treballat per una fita molt important: portar el ball a tots els racons de la ciutat.


“La dansa és un llenguatge universal; ambaixadora per un món en pau, per a la igualtat, la tolerància i la compassió“, això ho deia el manifest del dia internacional de la dansa l’any passat. De ben segur això és el que ha sentit i sent cada dia en Tomàs mentre dedica la seva vida a aquest art.

Per a mi ha estat un honor lliurar a en Tomàs Manyosa la Medalla al Mèrit Cultural de la Ciutat de Sabadell. Per a la ciutat és un honor tenir una persona tant compromesa com ell.
Gràcies, i enhorabona!