.

15/4/08

Mediació per a habitatges de lloguer a Sabadell

Tenir un habitatge en propietat o de lloguer és avui dia una tasca complicada per moltes persones. Conscients d’aquesta problemàtica l’Ajuntament de Sabadell ha posat en marxa una iniciativa pionera a Catalunya per tal que l’Ajuntament llogui habitatges a particulars i els rellogui a preus assequibles, prioritàriament a la gent jove. Ahir vam poder visitar un d’aquests pisos i vam poder comprovar la bona acollida de la proposta tant per part del propietari com dels llogaters.

I és que la mesura serveix per oferir un bon preu al llogater i garanties al propietari que posa a l’abast un pis desocupat. Entre els incentius que ofereix l’Ajuntament estan els ajuts a fons perdut per la rehabilitació de l’habitatge, la subvenció del 50% de l’IBI, la gestió de les obres de rehabilitació sense cost addicional, les assegurances de caució i multirisc gratuïtes, entre d’altres.

Així, els propietaris tindran comoditat perquè no han de perdre temps buscant un possible llogater; seguretat, perquè cobrarà sempre i gaudirà d’assegurances que li garanteixen el retorn de l’habitatge en les mateixes condicions i també ajudes i bonificacions.

Amb aquesta iniciativa, Sabadell manté la seva posició capdavantera en matèria de polítiques d’habitatge, un lideratge que confirma el fet que la ciutat supera en 17 punts la mitjana catalana de construcció d’habitatge protegit en els darrers anys. Per tal de continuar treballant en aquesta línia, el govern municipal està elaborant el Pacte Local de l’Habitatge, que representarà la concreció a Sabadell del Pacte Nacional de l’Habitatge que ha impulsat la Generalitat de Catalunya.

1 comentari:

Anònim ha dit...

I les famílies monoparentals o les persones (no només dones) que viuen soles i amb un sou???; malgrat siguis un bon professional, a certa edat, tot ho tens en contra: l'edat, l'estat, la condició....( i amb somriure que surt de dins, per més INRI). Potser viure amb motivació espontània no n'ha prou, no penseu aixó????.

Una dona cinquentona, motivada i formada acamèdicament i professionalment: quins avantatges te???? ( de segur que ningú ha pensat); potser Sabadell sí, però com es tradueix a tots i totes????

Una dona sola, feliç´, formada i endurida per la vida.
Gràcies.