.

17/4/08

Antoni Fogué, nou President de la Diputació

Aprofito el blog per fer un comentari sobre la decisió final que sigui l'Antoni Fogué el nou President de la Diputació de Barcelona. Comprendreu que fins ara no hagi fet cap comentari sobre aquest tema, malgrat la insistència que heu mostrat alguns perquè ho fés. Quan un procés d'aquestes característiques està obert, cal ser prudents i deixar treballar als que tenen la confiança per prendre les decisions en nom de tots els companys i companyes que compartim un mateix projecte.
En primer lloc, voldria fer esment a la gran notícia que és per a Catalunya i pel socialisme català que Celestino Corbacho sigui ministre de Treball i Immigració. Quan van començar a sortir els rumors sobre aquesta possibilitat ja el vaig felicitar perquè, fos o no fos, era una mostra que es reconeixia la seva vàlua com a Alcalde i com a President de la Diputació. Avui ja és una realitat. Juntament amb la Carme Chacón seran dos excel·lents ministres del govern de Zapatero. Per cert, el nomenament de la Carme com a Ministra de Defensa és una prova de la normalitat democràtica que reflecteix plenament l'esperit de la societat catalana i espanyola: que una dona porti Defensa és un bon exemple.
La confirmació que Corbacho seria Ministre, va portar a tot tipus de comentaris i rumors sobre qui seria el seu substitut a la Diputació. Qualsevol dels possibles candidats alcaldes i alcaldesses que van sortir publicats com dels que no es va parlar, haguessin estat uns bons Presidents. És cert que els mitjans de comunicació no havien tingut en compte la possibilitat que el substitut de Celestino fos un regidor i no un alcalde però, en qualsevol cas, estic convençut que en Toni Fogué serà un excel·lent dirigent per a la Diputació de Barcelona. Fa molts anys que, sense aparéixer públicament, gestiona importants àrees en aquest organisme i ara serà un bon President. Coneix la casa i ha demostrat sempre la seva vàlua.
Molta sort en aquesta nova etapa i reitero el meu ple suport i col·laboració, tal i com li he traslladat personalment aquest matí.