.

22/4/08

La celebració del Dia d'Europa a Sabadell


Europa és l’espai que compartim, l’espai on es formen els joves, l’espai econòmic, l’espai on compartim cultures. Europa ha estat una feina conjunta de tots els països que en formem part, però molt especialment de gent que durant anys hi han cregut i s’hi han dedicat. Avui, parlar d’Europa és símbol de prestigi i de qualitat, però ha fet falta molt de temps per construir una Europa on tots ens hi sentim inclosos. Una de les persones que ha treballat en aquest sentit, des de diferents àmbits, i ara des de les seves responsabilitats com a Secretària per a la Unió Europea de la Generalitat és l’Anna Terrón que està duent a terme una gran tasca.

Avui, a Sabadell, hem tingut l’honor que fos ella qui donés el tret de sortida als nostres actes commemoratius del Dia d’Europa. Primer hem visitat l’exposició de la Diputació de Barcelona “Municipis que fan Europa”, que es pot visitar fins el 29 d’abril, al Casal Pere Quart. Animo tothom que pugui que s’hi acosti. És una mostra interactiva, amb panells i jocs, i cadascú pot posar a prova el coneixement que té sobre la realitat europea. Després ha tingut lloc la conferència inaugural: “Nou Estatut, Nou Tractat”. Ens els propers dies se succeiran els actes, els conferències i les xerrades. Us animo a participar, a conèixer més Europa.

L’ampliació de la Unió Europea ha contribuït a incrementat el caràcter multicultural de molts països, sumant-hi més llengües, religions i orígens ètnics i culturals al continent. Europa ha esdevingut en els darrers anys més diversa culturalment. Precisament per això l’any 2008 és l’Any Europeu del Diàleg Intercultural. Europa és una nova realitat, com més ens hi impliquem més profit en traurem.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Vull felicitar un cop més a la ciutadania de Sabadell per la seva decidida voluntat de ser actius en el procés de construcció europea.

Joaquim