.

24/4/08

Matagalpa i Sabadell, ciutats germanes

Aquests dies una delegació de Matagalpa, ciutat agermanada amb Sabadell, visita la nostra ciutat i la nostra comarca per donar un nou impuls a projectes de cooperació i solidaritat que des de fa anys venim fent plegats, no només des de l’Ajuntament sinó també la ciutat amb moltes entitats i empreses. Molts municipis del nostre entorn, a través del Consell Comarcal del Vallès Occidental, també hi col·laboren.

És molt emotiu veure com amb molt poc per nosaltres transformem tant per a ells: una nova escola, un barri sencer, dipòsits d’aigua, una central de reserves turístiques i ara també millores per l’administració i una orquestra. Recordo quan vam viatjar ara fa anys a Matagalpa, que ens vam rebre dues nenes amb un cartell on deia “Gràcies Sabadell”. És un gest que t’il·lusiona per continuar endavant projectes de solidaritat, però ara amb mecanismes diferents perquè som més gent i han sorgit nous llocs on cooperar. Tots plegats farem més i millors projectes. I com pobles germans, sempre estarem quan ens necessitin.

1 comentari:

Anònim ha dit...

La visita va anar en general molt bé i va ser molt productiva.
Es va reiniciar l'agermanament del Consorci Hospitalari Parc Taulí amb l'Hospital regional Cesar Amador Molina de Matagalpa, amb molta emoció per part de tots.
També es va fer una visita a cafès Pont per veure com es podia dinamitzar la compra del cafè, ja que la cooperativa on el compraven va fer fallida.

Crec que ha estat una sort que en Sadrach Zeledón torni a estar al capdavant d'aquests temes.

Ah! Moltes Felicitats Alcalde