.

17/4/08

3.000 nois i noies canten junts a Fira Sabadell


Avui he pogut assistir a un concert de corals espectacular. 3.000 nois i noies provinents de tot Catalunya han cantant conjuntament a Fira Sabadell. Es tractava de la XIV Trobada de Corals d’Educació Secundària i el resultat ha estat emocionant. Els 3.000 cantants, acompanyats per les orquestres i grups de cambra dels instituts Fort Pius de Barcelona, Antoni de Martí i Franquès de Tarragona, Rafael Casanovas de Sant Boi i del Conservatori de Música de Sabadell ens han demostrat que, com deia el música alemany Karl Maria von Weber ,“La música és el veritable llenguatge universal”.

Acompanyats pel conseller d’Educació Ernest Maragall, hem pogut sentir peces com el Va pensiero de Verdi, El cant de la Trobada o l’Himne Nacional de Catalunya. A més, m’ha emocionat especialment que, com a part del concert, es cantés un text de Pere Quart, musicat pel compositor també sabadellenc Josep Vila Casañas.

La trobada d’avui a Sabadell ha estat la prova que la música no és només un art sinó que a través d’ella és possible potenciar valors com el treball el equip, la germanor o l’amistat.

Sabadell té una llarga tradició de cant coral i ha estat un honor per la ciutat acollir una jornada d’aquestes dimensions en un espai com Fira Sabadell. Trobades com aquesta, juntament amb projectes com la Ciutat de la Música fan possible que Sabadell sigui un referent també en l’àmbit cultural. Gràcies a tots i totes per participar-hi!