.

21/4/08

Grup Parlamentari propi pel PSC a Madrid?

Tornem a trobar-nos, una vegada més, amb el debat sobre si el PSC ha de tenir grup parlamentari propi a Madrid. Tant els que defensen que sí com els que diuen que ara no toca tenen una base sòlida en els seus plantejaments: uns defensen la unitat de criteri del socialisme arreu i els altres volen posar de manifest la singularitat del socialisme català i la nostra personalitat pròpia.

Ara bé, considero que no es pot obviar que el nostre candidat a la presidència del Govern era José Luís Rodríguez Zapatero. Per tant, no s'entendria que una vegada assolit aquest repte ens configuréssim com a grup propi independentment del projecte polític que ZP encapçala. Sens dubte, el Partit Popular i d'altres aprofitarien aquesta cojuntura per debilitar el projecte comú que representa el President del Govern espanyol.

Dit això, també penso que el Partit dels Socialistes de Catalunya ha de fer sentir amb força la seva veu a Madrid i explicar la seva feina perquè els membres d'altres formacions polítiques catalanes no semblin els únics interlocutors al Congrés dels Diputats i es traslladi una imatge falsa que el PSC no treballa des del govern pel nostre país. Més enllà de la tasca dels dos ministres catalans a l'executiu, cal que els nostres diputats i diputades expliquin als ciutadans i ciutadanes el que fan per Catalunya des de la seva aportació al Congrés i, per tant, a la governació del conjunt del país.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Hi estic totalment d'acord. Un grup unit pot lluitar amb més força pels interessos del progrés. El PP aprofita les divisions.