.

28/3/08

L'inici de les obres de Metro Sabadell, una fita històrica


Aquest dimecres vam viure a Fira Sabadell un dia històric: el tret de sortida oficial de les obres del prolongament dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, Metro Sabadell. La ciutat així ho va entendre. Més de 800 persones ens van voler acompanyar en aquest acte de presentació.

És de justícia donar les gràcies. Gràcies als que des de l’any 2001 van donar suport de manera majoritària a les al·legacions al Pla Director d’Infraestructures. En aquell moment, en aquell acte solemne que vam fer al Saló de Plens, parlàvem de cinc noves estacions dels Ferrocarrils de la Generalitat i semblava un somni que arribés el dia d’avui.

Però l’empenta de tota la ciutat va fer possible que la Generalitat ens tingués en compte.

Gràcies també al govern de Catalunya que va estimar aquestes inversions com a prioritàries i les va incorporar al seu pla d’inversions. Gràcies per la sensibilitat per la ciutat de Sabadell. Una ciutat que fa 7 anys va dir sí a la millora de les infraestructures i va començar a demanar les inversions que durant anys no s’havien produït. Calia superar aquest dèficit històric.

Cal també donar les gràcies a tots els tècnics que han treballat fins el dia d’avui per fer possible que comencin les obres. Als que han treballat des de Sabadell i als que ho han fet des de la Generalitat, des de GISA. Han estat anys, mesos de treball intens, de projectar, de fer modificacions. Us puc ben assegurar que l’equip de GISA i de la Generalitat ha tingut molta sensibilitat, molta paciència, per recollir les nostres propostes com a ciutat.

Vull agrair i felicitar també a tota la ciutat. Des de l’any 2001 fins a dia d’avui hem tingut molts inconvenients, moltes preocupacions. És lògic. És una obra molt gran. Però els hem superat junts. Dimarts signàvem un nou document, que podeu veure més a baix, amb les entitats ciutadanes que han estat treballant amb l’Ajuntament per enriquir el projecte i per començar també a pensar en el futur. Aquest és el camí. No podíem fer-ho d’una altra manera. Hi ha un temps per demanar, un temps per reflexionar, un temps per decidir i ara és el temps de les obres.

L’obra del Metro de Sabadell és la inversió més gran que mai ha tingut la nostra ciutat: més de 400 milions d’euros. Cinc quilòmetres més de traçat. Cinc estacions. I, en un futur, el baixador a Sant Pau de Riu-sec, que anirà a càrrec dels promotors del Parc Empresarial de Sant Pau. A més, la Generalitat treballa per la connexió amb Castellar del Vallès, imprescindible per evitar el trànsit de vehicles d’una ciutat a l’altra.

És una obra de gran envergadura. I és normal que comporti algunes molèsties i problemes, que afecti el funcionament normal de la ciutat en alguns àmbits. Aprofito avui per demanar la comprensió i la co-responsabilitat de tota la ciutat per entendre que les molèsties de les obres valdran la pena. No seria ni responsable ni just no entendre-ho. Al final és un esforç que val la pena.
Si continuem treballant amb l’esperit de construir, des del rigor i la paciència, gaudirem al final d’una obra magnífica que transformarà la vida de la ciutat.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

La Participació Ciutadana supera tots els entrebancs, esforç i participació van de la mà i cal tenir cura perquè no se separin.
Continueu amb la vostra tasca i no oblideu la Participació i la opinió; no deixeu de vista el MÈTODE; es imprescindible a llarg termini i crec que treballeu en aquest sentit.
Milloraran totes les ciutats de Catalunya al vostre ritme???; m'agradaria; podeu ficar-vos en bucs i donar una empenta???
GRÀCIES.

Anònim ha dit...

ja veurem si tant d'esforç aconsegueix superar els obstacles. Hi ha molta gent intentant posar-los a cada pas per fer entrebancar projectes... quin egoïsme.... la ciutat es mereix molt més que una visió curta i egocèntrica.... però en Bustos segur que ho sabrà salvar... Endavant amb aquesta empenta....

Anònim ha dit...

En Bustos i el seu equip, faran que les visions curtes de mires i les histories mesquines de curt termini, no tinguin cabuda.
ESPEREM TAMBÉ QUE SABADELL DONGUI UNA EMPENTA, ALS QUE TAMBÉ NO VEUEN MÉS QUE A CURT TERMINI I TENEN VISIONS MESQUINES, I QUE NO FAN AQUESTA FEINA A LES SEVES CIUTATS!!!!