.

7/3/08

Catalunya s’hi juga molt el 9-M


El proper diumenge ha de ser la gran festa de la democràcia. És el moment en què cadascun i cadascuna de nosaltres tenim l’opció de decidir allò que volem pels propers quatre anys pel govern espanyol. Sigui quina sigui la nostra opció política tenim el dret i el deure d’anar a votar. Han estat massa anys sense democràcia com per ara no exercir-la i decidir, entre tots i totes, qui ha de governar el país fins el 2012. No podem consentir que guanyin els arguments de persones que volen centrar la seva estratègia en desanimar als electors, recomanant-los que no es mobilitzin i que es quedin a casa.

En cap cas podem entendre aquestes eleccions com una cosa que ens queda lluny: Catalunya s’hi juga molt el proper 9 de març. Cal un govern espanyol compromès amb el nostre país i amb el desplegament de l’Estatut i el nou model de finançament que necessitem. Un govern que faci efectius el més ràpid possible els traspassos de competències previstos i que apliqui amb el màxim rigor les inversions de l’estat a Catalunya. És necessari un govern espanyol que sigui lleial amb Catalunya, coresponsable amb les decisions que prenguem des d’aquí, compromès amb el nostre país i és evident que aquest govern només el pot i l’ha d’encapçalar José Luís Rodríguez Zapatero. Perquè volem una Catalunya que no s’enfronti a Espanya i una Espanya que no s’enfronti a Catalunya, una Espanya federal. Volem que ambdues es respectin i es complementin.

Cal un Partit dels Socialistes fort: és la millor garantia per continuar avançant cap a una ampliació de l'estat del benestar. És la seguretat que es continuaran creant nous drets i implementant i avançant en polítiques socials, com ara passar dels 400 als 600€ de sou mínim interprofessional com s'ha fet en aquesta legislatura, i passar als 800 en la propera, doblant per tant en dues legislatures aquest concepte; millorant i incrementant les pensions per a la gent gran; adaptant les hipoteques a les necessitats que tinguin els joves amb les noves mesures de flexibilització que ha avançat el ministre Solbes; construint més habitatge de protecció oficial, com un exemple de bona col·laboració entre Ajuntaments-Generalitat-Estat; i, de manera especial, en el desenvolupament de les mesures d'ajut a la dependència, que suposa el quart pilar de l'Estat del Benestar, juntament amb la sanitat, la salut i l’educació, i que ens pot situar al nivell dels països més avantguardistes en aplicació de mesures socials i com a la segona gran fita de la democràcia espanyola, després de la Llei de Sanitat d'Ernest Lluch. Apostar pel PSC i per ZP, és apostar per les dones: perquè una dona tingui els mateixos drets que un home i que una dona pugui cobrar el mateix que un home per la mateixa feina i acabar amb la xacra de la violència de gènere.

El resultat final a Catalunya serà decisiu, com ho va ser fa quatre anys, pel conjunt de l’estat. Per això us demano el vostre vot pel projecte socialista: per la Carme Chacón que representa millor que ningú aquesta Catalunya optimista, engrescadora, compromesa amb el futur, dialogant, de la qual tots ens en sentim orgullosos i partícips. No podem obviar que, tal i com ella mateixa deia fa un parell de dies, un diputat més o menys del PP o del PSC pot significar que el proper president sigui Zapatero o sigui Rajoy. Per això cal que ens mobilitzem i anem a votar: per garantir un govern amb la més àmplia majoria possible, serè, ferm i sensible amb les necessitats, els problemes i els reptes de futur que tenim els ciutadans i que té el nostre país.

Els tres grans objectius que s’ha marcat Zapatero són també un motiu excel·lent per donar el vot al PSC en aquestes eleccions generals: aconseguir que tothom pugui tenir una feina i desenvolupar i consolidar la política social pròpia de l’Estat del benestar més avançat; impulsar la modernització de l’Espanya del segle XXI, afrontant amb èxit els nous reptes que es plantegen a tots els països desenvolupats; i garantir i reforçar, com s’ha fet fins ara, la convivència i la cohesió, mitjançant un exercici del poder polític respectuós, dialogant i promotor de consensos.

És ben cert que fins ara hem tingut a l’estat espanyol un govern que ha pensat en tothom, sense divisió ni enfrontaments, sense crispació. Al llarg d’aquesta campanya hem pogut tornar a veure aquesta manera de fer del PSC i del PSOE. La resta de formacions polítiques, majoritàriament, s’han bolcat a fer campanya des de la desqualificació. Aquesta no és la política que jo sempre he defensat. Aquesta no és la política en què creu el Partit dels Socialistes. Sabadell sempre s’ha caracteritzat pel seu esperit integrador, de convivència, serè, i el 9 de març tenim l’oportunitat de donar el suport i el vot a qui millor representa aquest tarannà. No us quedeu a casa: Sabadell i Catalunya s’hi juguen molt el 9-M!