.

21/11/08

Vuit anys recordant Lluch

Hi ha fets que encara que passi el temps no ens han de deixar mai de fer mal, d’indignar-nos, de sentir una profunda tristesa. M’estic referint a què avui fa 8 anys de l’assassinat d’Ernest Lluch per part de l’organització terrorista ETA.
Fa 8 anys es va produir un gran moviment ciutadà de rebuig i en defensa de les seves tesis pacificadores i de diàleg que tan havia defensat. Arran d’aquest ampli moviment ciutadà un seguit d’entitats ciutadanes es van adreçar a l’Ajuntament per demanar que es donés el nom d’Ernest Lluch a un espai públic de la ciutat per tal d’honorar la seva memòria i els seus esforços per aconseguir la pau a Euskadi.
8 anys després seguim sentint la seva pèrdua com si fos ara. Sentim el clam del nostre sentit de la justícia davant d’actes de barbàrie sense sentit que s’emporten persones sense cap justificació possible.
A Sabadell, Ernest, et recordarem i enyorarem sempre. Amb la mateixa força que el 21 de novembre de l’any 2000.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

quanta raó té que l'actualitat no ens ha de fer perdre el sentit de la història! m'he emocionat amb aquest escrit perquè ens recorda les coses que valen la pena i que no han de deixar mai de commmoure'ns!

Joana López

Anònim ha dit...

Hola Manuel:
Això no té a veure amb aquest tema del Vapor Lluch, però ho trobo important: En nom de la gran majoría de sabadellencs, et demano que intentis evitar PER TOTS ELS MEDIS que ens fiquin a la veguería de Barcelona, si algún día la fan. O ens creem una pròpia del Vallès o ens unim a la de les comarques centrals. He demanat opinió a més de 90 persones i la gran majoría m'han dit que no poden incloure'ns a aquesta veguería, ja que tracten de "unir als municipis segons els ambits funcionals" i a mi no em sembla que necessitem a Barcelona per a res. NO som la seva àrea metropolitana!
Per tant, si s'arrivés a proposar seriosament la divisió per vegueríes, els sabadellencs et demanen que lluitis per la vegueria del vallès, o com a mínim per no ser de la veguería de Barcelona.
Gràcies.

Anònim ha dit...

Estic totalment d'acord amb el comentari anterior de Genís López, no conec la opinió de la resta, però a mi no m'agradaria gens ser part de Barcelona o la seva Veguería. N'estic fart de veure als diaris i tv allò de "Sabadell (Barcelona)".
Ja n'hi ha prou, millor fer la veguería del Vallès, com diu el senyor Genís.
Jo al menys li agrairía que lluités per això


Gràcies.