.

6/3/07

Un dia d'emoció al Castell de Can Feu

Hi ha dies inoblidables en la vida de totes les persones. En la meva gestió com a alcalde he tingut la sort de viure un dia més que romandrà en lletres d’or en la meva memòria, un dia que espero que junts recordarem durant molts anys.

Una de la tasques més importants dels ajuntaments és intentar sintonitzar amb els interessos i somnis de les persones. Aleshores, quan aquesta complicitat es porta a terme i es coincideix amb les il·lusions de la majoria, es produeix un esclat de festa, d’alegria compartida, de veritable unió entre les persones.

Això mateix és el que vam viure aquest diumenge, amb la jornada de portes obertes del castell de Can Feu. Una jornada que va comptar amb el suport de més de 8.000 persones i que ens va superar en tot.

Va superar les millors previsions, va superar les més grans expectatives. La jornada havia de començar a les 10 del matí i, com en la faula del Petit Príncep, si sabíem que arribaríeu a les 10, a les 8 ja començàrem a ser feliços, és a dir, a preparar-ho tot per fer-vos la millor acollida possible.

A les 9 ja hi havia les primeres persones esperant, amb una espera plena de somriures, d’alegria continguda, de legítim orgull per un espai tan proper i alhora tan llunyà, tan especial i fins ara tan inaccessible. La satisfacció compartida d’estar descobrint junts un castell històric que, per fi, era del tot nostre, de tots i cadascun dels membres d’aquesta gran família: la formada un diumenge al matí pels veïns i veïnes de la nostra ciutat.

Vull dedicar aquest escrit també, i molt especialment, a tots els nens i nenes, avui ja adults, que de ben petits jugaven prop del castell, somiant veure’l per dins, apropant-s’hi fins al límit del que permetia una propietat privada. Ciutadans que aquest diumenge, molts ja amb fills, van poder “conquerir” aquest castell que forma part del paisatge de la seva infantesa.

També a tots els ciutadans de totes les edats i condicions que només podien mirar el castell de lluny amb la torre emblemàtica despuntant a l’horitzó, desitjant conèixer-lo i descobrir-lo.

Amb tots ells estic satisfet, perquè sé que el castell no els ha decebut, que és tan o més fascinant del que s’imaginaven, que junts farem possible la recuperació d’una peça arquitectònica insubstituïble per al cor de la nostra ciutat. Un castell dins un bosc, un camí, una capella, una bassa d’aigua... racons màgics plens de futures promeses per a una ciutat orgullosa de les seves possibilitats presents i futures.

La torre del castell brilla amb llum pròpia al costat de la Torre de l’Aigua. Junts hem viscut el moment històric de recuperar un dels dos espais simbòlics més importants de la ciutat, és a dir, els que millor es coneixen, s’identifiquen i es valoren dins el nostre patrimoni. Una fita històrica, viscuda amb emoció i convivència, un dia que, n’estic segur, no oblidarem mai o, en qualsevol cas, l’afegirem al dia que, de nou, amb ulls com taronges d’emoció i alegria, descobrim de nou el castell, aquest cop ja, totalment recuperat i abillat de festa.

2 comentaris:

Unknown ha dit...

Vull donar les gràcies a l'alcalde de la ciutat per la seva amabilitat, simpatia, i absoluta dedicació per fer del nostre matí al castell de can feu el més agradable possible.

Saludant-nos un per un, interessant-se pel nostre benestar, canviant el procés de les coses per fer-ho tot el màxim d'àgil i agradable possible...és fantàstic comprovar que hi ha algú pendent capaç que si les coses surten bé, procurar fer-les encara millor. Per això un cop va veure que la gent era tanta es van organitzar les visites d'una forma més ràpida i àgil. Un detall que només algú que renova les coses en funció de les circumstàncies seria capaç de fer.

Veure tota la gent de l'Ajuntament pendents de nosaltres , portant aigües, organitzant-t'ho tot... em va fer pensar en com ha canviat l'administració. Com havia millorat i com s'han posat al centre els ciutadans.

Si, exactament això, ens sentíem al centre, els veritables protagonistes de totes les atencions humanament possibles de demanar.


També vull destacar les explicacions de totes les persones implicades, de les guies... amb mil detalls d'amabilitat, contestant totes les preguntes i amb tota l'amabilitat exigible.


Aquesta visita, unida a la que vaig fer fa poc al Principal, em diu una cosa: que es nota molt quan es fan les coses amb ganes, amb il.lusió, amb el desig de compartir una gran tasca amb tota la ciutat.

I què puc dir del Castell? preciós! i quan estigui rehabilitat encara serà més maco. Ens feia molta falta una zona verda al barri però que fos tan maca com aquesta si que no ens ho esperàvem.

Felicitats per fer-nos sentir tan orgullosos d'una ciutat i el seu Ajuntament.

Continueu en aquest camí, marcant la diferència i anticipant-vos a fer les coses no només bé, sinó també de forma immillorable.

Antònia Palau Capdevila

Unknown ha dit...

Senyor Alcalde,

Vaig estar al Castell de Ca Feu. Per això el vull felicitar, aconseguir aquest equipament per la ciutat de Sabadell és molt important. El vull felicitar per la seva tasca de recuperació del patrimoni històric de Sabadell.

Vull dir-li que amb el Castell de Can Feu no podem deixar escapar l'oportunitat d'aconseguir amb la recuperació d'aquest equipament, un nou punt de refèrència cultural per la ciutat i un espai que té grans possibilitats per desenvolupar-hi projectes de gaudiment lúdic per la ciutadania.

Novament felicitats!