.

5/3/07

Un Comitè Federal diferent

El comitè Federal del passat dissabte 3 de març va ser diferent. No només per ser extraordinari, ja que el protagonisme el tenia l’aprovació de les llistes a les eleccions municipals i autonòmiques, així com els manifestos corresponents. És a dir, traslladar a la societat quines són les propostes i els equips per garantir el progrés.

Però el resultat ha estat diferent. La pressió de la societat, i especialment dels mitjans de comunicació, ha tornat a posar de manifest que la crispació, la tensió sobre el terrorisme supera qualsevol interès, per important que aquest sigui.

He pogut veure, escoltar i sentir al president del Govern, José Luís Rodríguez Zapatero, una mica més moderat del que és habitual. Amb una càrrega de responsabilitat i de sentit d’estat superior a d’altres ocasions en un Comitè Federal, que és l’òrgan màxim de direcció del PSOE.

L’he vist preocupat, molt reflexiu, com dolgut amb la injustícia de l’actitud tan irresponsable i deslleial que manté, especialment el Partit Popular, amb la política antiterrorista.

El president ha llegit íntegrament el seu discurs, cosa inusual en ell, ja que acostuma a improvisar. Fins i tot ha renunciat a una segona intervenció. Sens dubte està preocupat per la situació. Només la seva serenitat i el seu sentit de la responsabilitat és suficient per transmetre tranquil·litat, il·lusió i convicció per superar aquests moments difícils per qui més ha estat apostant i arriscant per la Pau, per la vida i la llibertat.

Per altra banda, el que realment tenia que ser protagonista -les llistes i els manifestos- s’han aprovat per unanimitat i amb cert entusiasme. Sens dubte la gestió de Pepe Blanco ha permès aquesta gran cohesió del Partit Socialista Obrer Espanyol. A més de controlar, aconsegueix consens, com un secretari d’organització que exerceix la seva responsabilitat amb convicció, intel·ligència i rigor.