.

10/3/07

Per totes les dones

Avui Sabadell celebra el Dia Internacional de la Dona Treballadora. I és ben cert que tot i que el dret a la igualtat d'oportunitats està reconegut a la legislació la realitat no es correspon amb aquest fet. Només per donar una xifra. Al nostre país les dones guanyen de mitjana un 28% menys que els homes, tot i que prop del 61% dels nous titulats universitaris són dones.

És ben cert que aviat comptarem amb una nova eina per avançar cap al canvi social necessari: la Llei Orgànica d'Igualtat entre Dones i Homes que està impulsant el govern del President Zapatero. Queda molt camí per recórrer però també n'hem fet molt i això ens ha d'estimular a continuar treballant des de tots els sectors de la societat per aconseguir una igualtat real.

Però, permeteu-me avui, en un dia de festa per a les dones, que faci una menció personal de reconeixement i estima per les moltes dones que a la nostra ciutat treballen des dels diferents àmbits, aportant el millor d'elles mateixes, per tenir unes vides plenes i felices i per millorar la nostra ciutat i la nostra societat. No podria citar-les perquè la llista és molt llarga i, segurament, me'n deixaria alguna. Ara bé, no puc deixar de recordar-les, admirar-les i felicitar-les per la seva empenta i el seu coratge. Gràcies per tot el que feu i pel que fareu.

Feliç 8 de març!