.

19/3/07

L'aposta per la indústria


Aquest migdia Sabadell ha acollit un dinar-col·loqui amb Joan Trullén, Secretari d'Indústria del govern de l'estat, és a dir, la màxima autoritat espanyola en temes industrials tot just després del ministre Joan Clos. Trullén ha començat recordant-nos el gran coneixement que té de Sabadell i del Vallès, en temes econòmics i industrials, atesa la seva condició d'exprofessor de l'UAB. Ha continuat avançant-nos els tres grans èxits de l'economia industrial espanyola durant l'any 2006, que són l'important creixement del PIB (que supera el bilió d'euros i ens situa com la 8ª economia del món), la gran creació d'ocupació i de llocs de treball, i el creixement de la productivitat industrial.

Joan Trullén ens ha explicat que, més enllà d'aquests èxits, cal una aposta ferma i clara per la innovació industrial i per la inversió en R+D, per fer la transició de l'anterior model industrial al nou, basat en aquesta innovació. En aquest sentit, ha confirmat que Sabadell pot ser un gran referent d'aquesta transició industrial, lloant particularment l'aposta de l'Ajuntament per la indústria, amb la creació de més de 350.000 metres quadrats de sostre industrial.

Trullén també ha destacat que el teixit industrial sabadellenc i la seva capacitat de cooperació entre empreses és una característica pròpia que permet acompanyar la nostra aposta municipal per la indústria. Així mateix, el Secretari d'Indústria ha ofert la seva col·laboració i ajut per la nova transició industrial de Sabadell, valorant positivament el paper que l'Ajuntament té en l'àmbit de la política industrial, posant a disposició metres quadrats de sostre industrial i de la concertació entre sectors i d'implicació en el creixement econòmic de la ciutat.

1 comentari:

Unknown ha dit...

Tant que s'omplen la boca de ser sabadellencs els de CIU, els d'ES, els d'ERC, els d'ICV.... I només un Alcalde socialista ha estat capaç de tirar endavant una aposta ferma i decidida per la Indústria.
Aquest és l'Alcalde que Sabadell necessita, perquè treballa per la ciutat en positiu...
Moltes gràcies Alcalde per portar personalitats de l'alçada de Joan Trullen que amb tota senzillesa ens il·lustren sobre el camí a seguir... i ens encoratgen a continuar pel camí iniciat....

Llàstima que no hi hagi més persones com tu que creguin tant en la ciutat...