.

7/10/08

Rebuig a les 65 hores setmanals


La Plaça de Sant Roc ha estat aquest matí l’escenari d’una aturada simbòlica de 15 minuts contra la directiva europea de les 65 hores.

Prop de 200 treballadors municipals han participat en la lectura d’un manifest que ha criticat l’aprovació d’una Directiva sobre el Temps de Treball per la que es pot estendre la jornada laboral a 65 hores, i fins i tot a jornades setmanals més extenses si es compleixen unes determinades condicions.

El mes de novembre és previst refrendar-la en el Parlament Europeu. Si aquesta directiva arriba a l’ordenament jurídic espanyol podria significar una agressió sense precedents contra els drets laborals i socials dels treballadors.

Com alcalde he volgut participar en la lectura d’aquest manifest i donar suport als treballadors que lluiten i defensen els seus drets, perquè aquesta mesura de la Comissió Europea suposa clarament una regressió en la protecció dels drets socials dels treballadors i treballadores.

De fet, al passat mes de juny l’Ajuntament ja va aprovar dues mocions de rebuig contra les 65 hores setmanals.

1 comentari:

PREVENSEGURIDAD ha dit...

Fa goig veure que ciutadans i polítics plegats tots units per la mateixa causa, defensar al treballador. Felicitats a tots plegats per la unió i defensa dels drets.