.

13/10/08

Preparant les Jornades Econòmiques al Fòrum


La trobada del plenari del Fòrum Econòmic va servir per parlar de diversos temes d’interès com ara: la situació econòmica actual, les mesures que està prenent l’Ajuntament, la capacitat de Sabadell per pal•liar la crisi o bé les jornades econòmiques que s’estan preparant per a les properes setmanes. Precisament, en aquest sentit, hi va haver un intens debat que va servir per escalfar motors per aquestes jornades.

El plenari va dedicar bona part del seu temps a fer un repàs de les mesures que està prenent Sabadell davant la crisi com ara que: s’han reforçat els dispositius del Vapor Llonch per fer front a l’increment de demanada d’informació en matèria d’ocupació; s’està fent un seguiment constant de les dades lligades a l’atur, a la promoció econòmica i també de les cobertures que es presten a les persones que es troben en una situació difícil; s’ha aprovat una habilitació d’1 milió d’euros per impulsar les polítiques relacionades amb els serveis socials i l’ocupació; o bé el valor afegit que dóna el fet que ja fa uns anys temps que la ciutat ha apostat per la indústria, un sector que situa Sabadell amb més fortalesa que altres municipis per poder afrontar la situació derivada de la crisi econòmica.

De fet, a trobada es va parlar dels elements estratègics que mantenen el ritme d’inversió que estava previst, posant com a exemple que es manté el calendari per la construcció del Metro de Sabadell, per les futures rondes i per la urbanització de la zona industrial de Sant Pau de Riu-sec.

A més, durant la reunió es va concretar el programa de jornades econòmiques que tindran lloc a la ciutat en 4 sessions de treball; els dies 23 d’octubre i 5, 7 i 19 de novembre. La darrera jornada tindrà el format d’un dinar-debat Tribuna Oberta, i comptarà amb la participació del Conseller d’Economia i finances de la Generalitat de Catalunya, Antoni Castells. També es preveu l’assistència de representants del govern central, juntament amb experts del món acadèmic en macroeconomia que oferiran un visió més genèrica de la situació. Les jornades comptaran, a més, amb la participació de representants de l’administració així com amb de membres dels principals agents econòmics com són les empreses, els sindicats o les institucions financeres.

L’objectiu és conèixer totes les propostes i accions que ja estan en marxa o que es preveu desenvolupar per part de tots els agents públics i privats per superar l’estadi actual i garantir la competitivitat de la ciutat.