.

30/10/08

La cessió d’habitatges desocupats, una bona opció per llogar


Per al govern de Sabadell és una prioritat treballar perquè el màxim de persones puguin tenir accés a un habitatge a preu protegit. Amb aquest objectiu treballem amb fermesa per posar a l’abast pisos de venda i de lloguer a preus socials per: joves, gent gran i les famílies que més ho necessiten.

Una de les mesures que hem posat en marxa fa uns mesos és la Cessió, que consisteix en que l’Ajuntament, a traves de Vimusa, convenia amb el propietari la cessió per 6 anys del seu pis desocupat, a canvi d'assegurar un import mensual lleugerament per sota de mercat.

Aquest sistema, permet, alhora oferir un lloguer a preu just als ciutadans. El servei de cessió comporta diversos avantatges perquè:

suposa el subministrament d’habitatge assequible als joves i als col·lectius amb dificultats d’accés a altres tipus d’habitatge.

els propietaris també poden gaudir de beneficis, com ara bonificacions del 50% de l’IBI o ajuts per la rehabilitació de fins a 9.000 euros.

Precisament, per promoure aquest programa entre més ciutadans i ciutadanes l’Ajuntament va signar ahir un conveni amb la Cambra de la Propietat Urbana de Sabadell i a través del qual la Cambra fomentarà i divulgarà entre els propietaris d’habitatges de titularitat privada que es trobin lliures o desocupats l’existència del programa de cessió.

Es tracta de generar la confiança necessària perquè els associats de la Cambra de la Propietat trobin en l’administració un aliat per posar els habitatges desocupats al mercat i a l’abast del ciutadà. De fet, l’objectiu final és que el preu del lloguer sigui idoni per a la ciutadania. Volem que les persones que més ho necessiten tinguin la possibilitat de disposar d’un habitatge a un preu raonable.

Per això vull agrair a la Cambra de la Propietat la seva col·laboració per trencar la resistència dels propietaris a llogar, perquè en l’administració tenen la millor garantia.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Fets com aquests, ens fan tenir l'esperança que s'estàn posant mitjans per resoldre aquest problema tant important com és el de la vivenda, és el que necessitem, actuacions concretes i fefaents.

Anònim ha dit...

Bon dia,

podia rebre més informació per pode accedir a gaudir de un habitatg d'aquest tipu. Soc un pare de dos nenes separat.

Gràcies.

lunanatalia7@gmail.com

Anònim ha dit...

Bon dia, com podria accedr a gaudir aquets tipu de lloguer?

Separada amb dos filles.