.

18/10/08

Reunió amb les patronals per abordar la crisi econòmica

Donant continuïtat a les trobades que com a màxim responsable de la gestió municipal estic mantenint amb els diferents agents econòmics i polítics, ahir em vaig reunir, acompanyat per la regidora de Promoció Econòmica, Monserrat Capdevila, amb els representants de les patronals i els gremis de Sabadell i comarca.

La trobada, com les que he mantingut fins ara amb la Cambra de Comerç, els sindicats majoritaris a la ciutat o els responsables municipals, va resultar força positiva. Vam compartir reflexions sobre què cal fer en aquests moments de recessió amb l’objectiu comú de treballar plegats per adoptar aquelles mesures que ens permetin, dins les nostres possibilitats, generar confiança i caminar cap a la reactivació econòmica.

Evidentment, en aquesta crisi, hi ha molts aspectes que no estan a les nostres mans. Som conscients que l’actual conjuntura té les seves causes molt més enllà de les nostres fronteres. La situació és d’abast internacional, però alhora hem de tenir present que des de municipis com el nostre podem treballar per sortir reforçats d’una conjuntura delicada com la que estem vivint. I l’única fórmula per l’èxit és treballar junts.

Cal tenir present que Sabadell és una de les ciutats millor situades per afrontar la situació de recessió. Una prova la trobem en el fet que fins ara s’està executant la inversió pública i privada compromesa i en els propers 4 anys, Sabadell tindrà la inversió més gran de tota la seva història en infraestructures i promoció pública. En total, es preveuen inversions de més de 1.000 milions d’euros en projectes com les obres al Ripoll, infraestructures viàrias, Metro Sabadell, escoles, equipaments, habitatge públic, etc. I en aquesta línia, Sabadell compta amb 2 grans pactes de ciutat, com el Pacte d’Infraestructures i el Pacte Local per l’Habitatge que ens donen força perquè el ritme d’inversions es mantingui.

Alhora, des de l’administració estem prenent mesures com l’enfortiment dels serveis de suport a l’ocupació o els serveis socials per atendre aquells ciutadans i ciutadanes que mes ho necessiten.

Ja estem prenent decisions però continuarem reflexionant i buscant noves fórmules. El dia 23 s’inicien les Jornades Econòmiques que l’Ajuntament està impulsant precisament per continuar compartint reflexions des de tots els àmbits i continuar treballant plegats per buscar nous camins i superar, tots junts, l’actual situació econòmica.

1 comentari:

Anònim ha dit...

La intervenció del Sr. López Casasnovas, va ser magistral i les seves crítiques, molt encertades.
Vaig aprendre molt.
Per cert, algún representant dels Partits a la segona part, concretament el d'ERC, va estar fora de lloc.
Alguns i algunes, no ens varen faltar ganes des del públic de fer alguna intervenció contundent de contesta. Però com no era un acte electoral i no calia posar més llenya; varem pensar que la contesta que es va dirigir des de el reprentant del PSC (prou discreta), però CLARA, era suficient.
Felicitats per aquesta iniciativa d'aquestes jornades!!!!
Isabel F.