.

30/10/08

Metges per al Sàhara

El proper 1 de novembre, una comissió mèdica de la Corporació Sanitària Parc Taulí viatjarà al Sàhara per realitzar intervencions quirúrgiques necessàries als habitants dels camps de refugiats i per oferir formació al personal sanitari de la zona. El viatge solidari forma part d’un projecte impulsat per la Corporació Sanitària Parc Taulí, l’Ajuntament de Sabadell i Solidaris amb el Poble Sahrauí i es porta a terme en col·laboració amb els sahrauís.

Amb iniciatives com aquesta es demostra un cop més que Sabadell és una ciutat solidària. La solidaritat entesa, com diu la regidora Concha Manzano, “no només com l’aportació de diners a les zones més desafavorides” sinó com a compromís per col·laborar amb els habitants d’aquests països. Es tracta no de donar el que nosaltres no necessitem sinó de treballar conjuntament amb els seus representants, entitats i ciutadans per garantir l’èxit de les iniciatives.

En aquest cas a més, els metges sabadellencs col·laboraran estretament amb una delegació sanitària de Granada per, colze a colze, realitzar les intervencions quirúrgiques en unes condicions que res tenen a veure amb les infraestructures i avenços dels que podem gaudir a Sabadell.

La nostra ciutat és especialment sensible amb la situació del Sàhara. Una prova és l’agermanament amb l’Argub, que ha donat lloc els darrers anys a diverses accions de cooperació i sensibilització. Bon viatge a la comissió mèdica i sobre tot gràcies per dedicar el seu temps i esforç a una causa com aquesta!