.

13/10/08

L'Ajuntament i els sindicats treballen junts contra la crisi


Aquest matí he tingut l’oportunitat de reunir-me amb els representants dels sindicats majoritaris a Sabadell i comarca: CCOO, UGT i USOC.

La trobada ens ha permès analitzar les accions que s’estan engegant des dels diferents àmbits socials i sindicals de la ciutat davant la crisi econòmica, ja que està afectant als conjunt de la societat. La reunió d’aquest matí també ha servit per ser conscients que l’Ajuntament i els sindicats hem d’estar en contacte constantment i, per això, a partir d’ara farem reunions periòdiques per analitzar l’evolució de la situació actual i les possibilitats per donar cobertura als treballadors i treballadores ho necessitin.

En aquest sentit, un dels temes que hem tractat ha estat el contingut de les jornades econòmiques que està impulsat l’Ajuntament i que tindran lloc en 4 sessions de treball a partir del proper 23 d’octubre, i en les que els sindicats també participaran.

També s’ha posat sobre la taula que entre les mesures que està prenent Sabadell davant la crisi com ara el reforç dels dispositius del Vapor Llonch per fer front a l’increment de demanada d’informació en matèria d’ocupació. Per donar resposta a aquesta demanda es preveu iniciar 34 accions formatives fins a final d’any que podran beneficiar més d’un miler usuaris.

Una altra acció que s’està fent de manera continuada és el seguiment constant de les dades lligades a l’atur, a la promoció econòmica i també de les cobertures que es presten a les persones que es troben en una situació difícil per part de la regidoria de Promoció Econòmica.

Aquests són alguns exemples, però n’hi ha molts d’altres. Estic segur que si treballem junts podrem abordar millor la situació actual.