.

5/6/08

Homenatge als antics treballadors de l'ABB


La historia de la ciutat la fa la seva gent, les tradicions, el patrimoni... i l’antiga fàbrica de l’ABB és part del nostre passat industrial. Per això haver-la recuperat és un orgull que avui he pogut compartir amb més de 200 ex-treballadors d’aquest símbol de la ciutat.

I és que l’ABB no era una empresa normal, era una institució, les persones que hi anaven a treballar ho feien, la majoria, per tota la vida. Per tant, no era una feina més, ni un lloc de treball més, sinó l’espai on molta gent hi ha passat dècades.

Quan l’Ajuntament va guanyar l’ABB per la ciutat es va començar a definir una nova zona de transformació i d’us pels ciutadans, de nova vida, beneficiada per un equipament tecnològic però també ho vam fer amb la voluntat de recuperar part de les nostres arrels, del nostre passat.

Per això ara podem dir que hem recuperat un espai emblemàtic per la ciutat; però alhora hem aconseguit donar-li un nou ús adaptat als temps actuals. De fet, la recuperació d’aquest espai per a ús ciutadà permet donar resposta a una necessitat que té avui dia Sabadell. El nou equipament permet que la nostra ciutat compti amb un espai per fer-hi fires i congressos i activitats de diferent tipus amb l’esperit de l’època dels anys 40.

I, precisament, aquesta tarda ho he pogut compartir amb molts dels que hi van treballar. Ha estat l’oportunitat perquè es retrobessin, per compartir, per recordar i perquè es sentissin com els veritables protagonistes de part de la nostra historia recent.

Potser per això també hi ha hagut algun moment per la malenconia, per l’emoció... alguns ex-treballadors han reviscut part de la seva joventut i altres mostraven orgullosos fotografies antigues del seu pas per l’empresa.

Tota una experiència que he decidit que repetirem el proper any, per mantenir viu l’esperit d’aquest antic edifici.

Crec que l’actual ABB -Fira Sabadelll- s'ha de convertir en un motor de la societat del coneixement, però també és part de la nostra història i això és encara més important per mantenir la nostra essència de ciutat.

Benvinguts a casa vostra!