.

17/6/08

Els primers ascensors de la Llei de Barris a Can Puiggener


Aquesta tarda he fet una visita pel barri de can Puiggener i entre d’altres coses, he pogut parlar amb els veïns d’un dels 3 edificis on han començat les obres d’instal·lació d’ascensors.

Es tracta de l’edifici de Mas Canals 8, on viuen un total de 18 veïns, 8 dels quals són persones grans, per a qui l’ascensor representarà una gran millora qualitativa de la seva vida diària.

Aquest ascensor forma part de la primera fase d’instal·lació d’ascensors inclosa en el Pla de Barris i que afecta, principalment, a Can Puiggener i Torre Romeu. En total ara s’han d’instal·lar 15 ascensors, 6 s’ubicaran en edificis del barri de Torre-romeu, mentre que 9 es col·locaran a Can Puiggener. La voluntat és millorar la qualitat de vida de la ciutadania i fer possible que les persones amb problemes de mobilitat puguin continuar residint a casa seva.

Val a dir que de totes les actuacions previstes en el programa d’instal·lació d’ascensors, l’administració pública en finança el 70% del cost, entre la Generalitat i l’Ajuntament, mentre que el 30% restant l’aporta la comunitat de propietaris. Una oportunitat que en veu del president de l’Associació de Veïns de Can Puiggener, Teodoro Montero, els ciutadans no haurien de deixar passar.