.

4/6/08

Els nois i noies tenen la paraula


Avui he viscut un d’aquells moments que esperes any rera any com a màxima expressió de diàleg i intercanvi d’idees. Un grup de nois i noies de cinc escoles de la ciutat han visitat l’Ajuntament per expressar-nos les seves opinions i inquietuds. Es tracta d’una activitat, “Els nois i noies tenen la paraula”, inclosa dins el programa municipal Ciutat i Escola, i que té l’objectiu de fer reflexionar els infants i joves sobre un tema determinat de la realitat que ens envolta. Aquest curs el debat s’ha centrat en els mitjans de comunicació.

Des d’aquí vull felicitar els nois i noies que han participat a l’activitat per la capacitat d’anàlisi i d’extreure conclusions que han demostrat davant la ciutat. A tots moltes gràcies. Podeu estar segurs que continuarem treballant per respondre, en la mesura de les nostres possibilitats, a les vostres necessitats i inquietuds. Gràcies també als responsables dels mitjans de comunicació local que avui heu volgut acompanyar-nos i escoltar les reflexions dels nostres joves.

Aquest matí el debat ha estat intens, participatiu i sobre tot enriquidor per a tothom. S’han posat sobre la taula temes com la llibertat d’expressió, la qualitat dels continguts actuals dels mitjans de comunicació, el tractament de les notícies, els anuncis o les noves tecnologies i les seves possibilitats. Com a part de les conclusions, vosaltres, els nois i noies, heu fet arribar a l’Ajuntament diverses propostes. Des d’aquí vull renovar el compromís per esforçar-nos encara més perquè mitjans com internet siguin cada cop més universals i per ampliar els espais wi-fi de Sabadell. També perquè la informació institucional sigui cada cop més ajustada a les vostres necessitats. En aquest sentit, per exemple, al setembre editarem una revista adreçada a les famílies amb dades interessants per vosaltres.

Aquestes mesures s’afegiran a moltes altres que ja estan en marxa o que s’hi posaran properament. D’aquesta manera, i comptant amb aportacions com les que heu fet avui, podrem construir junts la realitat que desitgem.