.

9/6/08

El Consell de Ciutat coneix el funcionament d’una tuneladora


El perllongaments dels Ferrocarrils de la Generalitat és una de les obres més importants que viurà Sabadell, ja que compta amb un inversió de més de 400 milions d’euros. És, per tant, una obra de gran envergadura que permetrà que tinguem Metro. Per conèixer el procés constructiu, la Generalitat ha permès que els membres del Consell de Ciutat veiés el funcionament de la tuneladora a l’estació de Mas Blau, al Prat del Llobregat. Les obres que allà s’estan fent corresponen a la línia 9 del metro de Barcelona, però el sistema de treball serà igual que el que s’utilitzarà a Sabadell. En aquests moments la tuneladora que s’encarrega de fer el túnel ja ha avançat més d’un quilòmetre de traçat i això és el que han pogut veure “in situ” els membres del Consell de Ciutat i els mitjans de comunicació locals de Sabadell.


D’aquesta manera, tots ells s’han pogut fer-se una idea de l’abast que pot tenir el perllongament d’aquesta infraestructura tan necessària per a la nostra ciutat. I és que estic segur que si tots els ciutadans veiessin l’espectacularitat, seguretat i professionalitat que hi ha darrera d’aquestes obres es quedarien molt més tranquils.

Segurament que les obres del Metro comportaran algunes molèsties que afectaran el funcionament normal de la ciutat en alguns àmbits, però entre tots i totes procurarem que siguin les mínimes. Tot i així demano la comprensió i la co-responsabilitat de tota la ciutat per entendre que les molèsties de les obres valdran la pena. Ara, però, estic convençut que els membres del Consell de Ciutat podran traslladar la seva confiança al conjunt de la ciutadania.