.

22/9/07

Treballem pels municipis de Catalunya

Aquest divendres hem celebrat l'assemblea general de la Federació de Municipis de Catalunya que, per cert, s'ha fet en aquest magnífic espai que és Fira Sabadell. Els més de 600 alcaldes i alcaldesses que en formen part em van renovar la confiança per continuar-los representant com a president i per unanimitat, un fet que m'omple d'agraïment i de renovat compromís per treballar pel municipalisme. A la fotografia del post de dalt podeu veure tots els membres del comitè executiu que m'acompanyen en aquesta tasca de representar els pobles i ciutats de Catalunya i vetllar perquè les diferents administracions ens tinguin presents i ens dotin dels recursos necessaris per assumir la gestió i els reptes que tenim per endavant.

Abans us parlava dels principals objectius que ens hem marcat pels propers 4 anys. Però, permeteu-me fer una reflexió més personal. Comptar amb la confiança i la unanimitat dels alcaldes i alcaldessses de tots els colors polítics -PSC, CiU, ERC, ICV-EUiA i PP- a la gestió realitzada durant els últims quatre anys és un motiu d'orgull tant per mi com per a tots els companys i companyes que formen part del Comitè Executiu i del Consell Nacional.

És també, si m'ho permeteu, una emoció personal. De vegades, hi ha qui té la sensació que els que ens dediquem a la política i al servei públic només gestionem des de la fredor dels fets, dels projectes i dels números. Però us puc ben assegurar que això no és cert. Darrera cada decisió, cada projecte, cada gest, cada paraula, hi ha persones que volen construir i volen fer el millor pels seus pobles, ciutats i viles. I sense cap mena de dubte això és més cert encara en el cas dels que tenim alguna responsabilitat des del món local. Perquè convivim amb els nostres veïns i veïnes, compartim amb ells les angoixes, els problemes i les inquietuds, som partíceps de les seves il·lusions col·lectives i, en moltes ocasions, especialment els alcaldes, de les personals.
Per això estic molt agraït d'aquesta confiança que ahir es va renovar en el decurs de l'assemblea. És una mostra que tots els alcaldes i alcaldesses tenim una mateixa manera de concebre la gestió pública local. Per sobre de polítiques de baixa volada que avui dia sembla que són més protagonistes que mai.

Això es va posar de manifest ahir en l'acte d'homenatge que vam fer al company i amic Joan Maria Roig, alcalde d'Amposta i president fins ara de l'Associació Catalana de Municipis. Un exemple del treball conjunt amb l'objectiu de millorar la qualitat de vida dels ciutadans i ciutadanes de Catalunya. La unanimitat d'ahir no és casualitat. L'hem d'agrair a la feina de moltes persones, especialment als vice-presidents que ens han acompanyat durant aquests 4 anys: el Lluis Tejedor, el Lluis Miquel Pérez, l'Anna Pagans, el Pere Prat, i d'altres companys que ens van deixar per ocupar d'altres responsabilitats com el Toni Soy, el Salvador Illa, el Carles Páramo, el Víctor Ros i molts d'altres. També a tots els companys del comitè executiu i als serveis tècnics de la Federació: des del Secretari General, Adolfo Moreno, fins a la primera persona que et reb quan entres per la porta, l'Eva.