.

7/9/07

L’Art, també de Festa Major



Aquesta Festa Major també hem celebrat la inauguració de l’exposició del Museu d’Art. La Sala Tres 1972-1979, en la ruta de l’art alternatiu a Catalunya, que es va inaugurar a l’Acadèmia de Belles Arts de Sabadell pretén donar a conèixer el paper clau que va tenir per l’art català la històrica Sala Tres de l’Acadèmia de Belles Arts de Sabadell. Aquesta sala va destacar perquè va pertànyer als denominats “espais alternatius” de Catalunya durant la dècada dels anys 70, uns espais on tenien cabuda les creacions de joves crítics i inconformistes.

Un cop més, Sabadell va estar a l’avantguarda d’un moviment que avui aquesta exposició dóna a conèixer a tots els sabadellencs i sabadellenques en un gest d’homenatge i reconeixement de justícia. Aquesta recuperació de la història de la Sala Tres, no permet tan sols recuperar i posar en valor la història territorial de l’art català, sinó també revisar i retre tribut al desplegament de la modernitat de l’art sabadellenc.

Us convido a tots a visitar aquesta exposició organitzada per l’Acadèmia de Belles Arts, la Fundació Ars i el Museu d’Art de Sabadell, i repartida entre el MAS i l’Acadèmia de Belles Arts. I també us animo a visitar el mobiliari exposat a la Casa Turull, seu del MAS. Podreu visitar les estances privades i mobiliari i decoració de la Casa Turull. La feina de restauració i condicionament que s’hi ha realitzat són dignes d’ésser visitats.