.

7/9/07

Apropem-nos a Miquel Carreras

Aquesta Festa Major hem fet un acte de justícia necessari amb una figura clau per la història de Sabadell. La inauguració d’una exposició que reconeix i acosta a tothom la figura d’un esplèndid historiador, filòsof, filòleg, jurista i polígraf com era Miquel Carreras és un dels reptes que, juntament amb Caixa Sabadell i la Fundació Bosch i Cardellach, ens hem marcat per reivindicar la seva figura. L’exposició és una de les accions incloses al conveni signat l’any passat pels màxims responsables de les tres institucions per homenatjar el sabadellenc il·lustre, coordinades per la Fundació Bosch i Cardellach.

Miquel Carreras era un intel·lectual apassionat per la història, per la seva ciutat i pel seu país. L’exposició plasma amb gran encert la trajectòria i les aportacions d’un home compromès que va morir de manera tràgica als 33 anys al front del Segre. A través de diferents àmbits, ens apropa la seva brillant carrera acadèmica, la seva faceta d’orador i d’home públic, el seu treball com a cronista i arxiver de Sabadell i les seves reflexions filosòfiques, entre d’altres cares d’un personatge polièdric.

Sens dubte tenim història perquè l’hem viscuda, i perquè els que van venir abans nostre la van viure. Però també és clar que tenim història perquè algú s’ha dedicat a explicar-la, i aquest mèrit és, en gran mesura, de Miquel Carreras i Costajussà. Convido a tothom a visitar la mostra al Saló Modernista de Caixa Sabadell i encuriosir-se per un personatge que va fer gala d’una extraordinària curiositat pel passat i la vida pública de la seva ciutat.