.

7/9/07

Gràcies per fer ciutat!




Ahir al vespre vam celebrar la tradicional recepció de Festa Major, un acte que dona el tret de sortida a la festa grossa de la nostra ciutat i un moment en què els representants d’entitats, associacions i institucions que tot l’any treballen per la ciutat ens retrobem per començar el nou curs.

Centenars de sabadellens i sabadellenques es van retrobar després de les merescudes vacances per brindar pel nou curs que comença i per assaborir amb intensitat els propers dies de Festa Major. I és que la ciutat ja està engalanada i tothom té ganes de sortir al carrer per gaudir de l’ambient festiu que es respira arreu. Grans, joves, petits, menuts... tothom té el seu espai a la festa.

La recepció va comptar amb la nodrida participació de representants d’institucions i d’entitats de la ciutat i la comarca, personalitats de diversos àmbits i alcaldes i càrrecs electes. Els alcaldes de:

- Barberà: Anna del Frago
- Montcada i Reixac. Cèsar Arrizabalaga
- Polinyà: Pepita Pedraza
- Ripollet: Juan Parralejo
- Rubí: Carme García
- Sant Llorenç Savall: Ricard Torralba
- Viladecavalls: Sebastià Homs

I també alcaldes i alcaldesses que fa pocs mesos que estan al capdavant del seu Ajuntament i a qui vaig voler donar una especial benvinguda:

- Santa Perpètua: Manuel Ruiz
- Sentmenat: Núria Colomé
- Sant Quirze: Montserrat Mundi
- I al president del Consell Comarcal, Antoni Rebolleda
- als regidors i regidores d’aquests municipis i d’altres de la comarca
- al Diputat al Congrés, Carlos Corcuera i Isabel Lòpez
- Diputada de la Diputació: Teresa Padrós
- el senador Joan Josep Nuet
- el secretari tercer de la mesa del Parlament, Jordi Miralles
- i amics i responsables polítics del PSC com Pepe Zaragoza i J.M. Sala



Si ho recordeu, fins a l'any 1999 només pujava a l'escenari l'alcalde i el regidor de cultura per desitjar una bona Festa Major a tothom. A partir del 99 vaig convidar a ser-hi presents a tots els portaveus de les forces polítiques, tant del govern com de l'oposició. Malauradament, aquest any algunes forces han declinat pujar a l'escenari en el moment en què em vaig adreçar com a alcalde i en representació del consistori a totes les entitats i associacions per desitjar-los una bona Festa. Per tant, agraeixo als representants del PSC, d'ICV-EUiA i del PP que volguessin mantenir la tradició d'aquest acte institucional.



Aquest any cal destacar la presència del secretari de Mobilitat de la Generalitat, Manel Nadal. Precisament per això vaig aprofitar l’ocasió per recordar que Sabadell, com gran part de Catalunya, pateix un dèficit en matèria d’infraestructures i per això hem de treballar per solucionar-lo.
De fet, el juny de 2002 tota la ciutat vam aprovar per unanimitat i amb el consens d’entitats i institucions, el Pla d’Infrastructures. Aquest document marcava clarament les necessitats i les prioritats de la nostra ciutat i del nostre entorn en el terreny de les infrastructures tan viàries com ferroviàries.
Ara, quan el debat sobre les inversions necessàries en infrastructures és una prioritat política i social, segurament haurem de recuperar aquest Pla d’Infrastructures. L’haurem de revisar tots plegats. I l’haurem de defensar davant la Generalitat i les administracions amb una proposta consensuada per totes les forces polítiques i la societat civil.

Però bé, la nit també va donar per xerrar, compartir... i, sobretot, per planificar els 4 dies que tenim per davant i que de ben segur seran un exemple de convivència i d’il·lusió. Us convido a gaudir de tots i cadascun dels actes d’aquesta Festa Major, perquè cada mes setembre redescubrim una ciutat viva, que s’emociona i on la gent vol ser el més feliç possible.

Bona Festa Major!!!

1 comentari:

Ramon Armengol ha dit...

I les barrakes señor alcalde?