.

16/9/07

11 de setembre, Diada Nacional de Catalunya

La diada de l’11 de setembre és un acte de commemoració de la nostra història col·lectiva, un reconeixement cap al passat assentant les bases del que ha de ser el nostre futur. Per això és imprescindible crear una celebració on hi càpiga tothom, un autèntic acte social fet per i per a tothom. Així va ser el passat 11 de setembre a l’ofrena floral al monument de Lluís Companys, on diverses entitats i institucions de la ciutat van organitzar actes festius i commemoratius.


Com alcalde, vaig participar en l'acte amb tota la solemnitat que la data es mereix No només per la història llunyana, sinó també per la nostra història més recent. Enguany fa un any del nou Estatut, un fet recent de la nostra història que, sens dubte, ens obre molts camins pel futur. L'Estatut d'Autonomia de Catalunya és la norma institucional bàsica. Defineix els drets i deures de la ciutadania de Catalunya, les institucions polítiques de la nacionalitat catalana, les seves competències i relacions amb l'Estat i el finançament de la Generalitat de Catalunya. Ens defineix com a col·lectiu, donant-nos un camí propi per escriure la nostra història. No tenim futur sense passat, però tampoc podem deixar d’avançar. Les oportunitats de Catalunya estan en el futur, estan en el que tots junts construïm, estan en el que amb les noves cultures, les noves infrastructures, les noves tecnologies siguem capaços de crear.


Des de Sabadell, també, l’11 de setembre homenatgem la història de Catalunya, i posem una pedra més per la Catalunya del futur.

Gràcies a tots els que hi vau participar. (+ fotos de la Diada )



I quin millor exemple de la Catalunya plural, de la Catalunya creada entre tots que la degustació gastronòmica organitzada per la Asociación Andaluza San Sebastián de los Ballesteros. Aquesta entitat andalusa, amb la seva activa participació en la vida social i cultural de la nostra ciutat fa també país, creant forts ponts i vincles entre les cultures catalana i andalusa. A més de delectar-nos amb unes boníssimes mongetes amb botifarra.

>>>>> entra a veure totes les fotos del dinar !