.

3/5/07

Sabadell, Ciutat de la Música




Sabadell és i sempre ha estat una ciutat de música.

Rebre el reconeixement nacional, i fins i tot internacional, com a Ciutat de la Música és doncs un merescut tribut a la nostra tradició i a la nostra singularitat. El projecte de la Ciutat de la Música és un projecte real, un projecte que busca continguts des de l’inici i que busca sens dubte fer més fort aquest potencial. Serà un espai comú, fruit de la unió d’esforços i talents per a esdevenir una ciutat amb un equipament cultural de dimensió nacional i de valor estratègic.

La Ciutat de la Música no és només el nou equipament al Complex Cultural de l’Eix Macià, que sens dubte serà molt important, és molt més. És unir en un sol projecte formació, creació i difusió musical. És aprofitar un nou espai per ser, encara més, un referent en la creació i la producció nacional. És poder desenvolupar l’Escola d’Òpera i Teatre Musical, és crear un arxiu fonogràfic de referència per als estudiosos i afeccionats a la música, és un auditori.
És l’aportació més gran que fem des de Sabadell a la cultura catalana, però també, n’estic segur, serà una aportació nacional i europea. La constitució de la Comissió Tècnica és, després de nomenar Joan Francesc Marco com a Comissionat, un dels passos més importants que fem per fer aquest somni realitat. Aquest és un projecte nou, totes les portes són obertes, i el que volem és fer-lo realitat i fer-ho bé. Per això hem volgut que la Comissió tècnica estigui formada pels millors. No volem aixecar una sola paret sense estar segurs que és la paret que s’ha d’aixecar. Volem i necessitem el seu assessorament, i us vull donar les gràcies per haver dit que sí.

Mirem cap a on mirem, no estem sols. Comptem amb un conveni amb la Generalitat de Catalunya per a treballar conjuntament per aquest projecte, per a fer possible la Ciutat de la Música. La Generalitat és molt conscient que aquesta és una gran aposta de país. Les arrels que estem amb què estem fonamentant aquest projecte són fortes.

Per això vull donar les gràcies a tots aquells que creuen en aquest projecte i que han decidit acompanyar-nos i fer camí amb nosaltres. Gràcies a tots, a les entitats locals, als professionals del sector, als qui ens recolzeu econòmicament. Gràcies.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

No us imagineu quanta gent jove i no tant ha començat a somniar amb aquest projecte quan sigui realitat i ofereixi oportunitats a tanta gent que estudia música, teatre o dansa a la nostra ciutat!
Gràcies!
Pepa

xavi ha dit...

les grans cases no es comensen per la taulada.
pensar que hi haura mes oportunitats per els musics locals per tenir la ciutat de la musica es mentida , pensar que pujara el nivell musical general de la ciutat amb aquesta inversio no te per que ser veritat . amb el criteri de porta espectacles de primera linea no tenen per que fer pujar el nivell musical general social si no s acompanya d un altre canvi de mentalitat .

molts fets demostren la poca sensibilitat musical existen a ambits com l ajuntament de la ciutat o latres ambits de la ciudadenia ;
-posan pals a les rodes a le musica en viu amb locals privats , com el local jam sesion on es podia escolta jazz de un nivell nacional altisim .....
-que tingui que venir un directo de u.s.a a dirigir la sinfonica del valles i que hagi d ensenyar els dirigents d aqui com s ha de fer les cosas amb els alumnes del concervatori....etc .o molts altres ejemples que podria posar.

em la meva opinio una petita inversio economica ajudant a les escoles de musica privades (ferles concertades) , aixi com ajudes a locals on es fagi musica viva ,o per asociansions musicals etc . sempre que amb un sert criteri es diriguexin a pontensiar majoritariament els musics locals ,a la llarge fara pujar mes el nivell musical que no espactecles estil f.c barcelona .
amb tot no dic que el projecta ciutat de la musica sigui dolent ,ja que te moltes coses molt positives nomes dic que es comensi la casa pels fonaments .
una salutacio