.

23/5/07

El PSC amb la gent gran

Volem millorar encara més l’atenció a la gent gran i avançar en polítiques per una vellesa digna. El nostre objectiu és millorar encara més l’atenció perquè el nostre projecte diu SÍ a les persones, Sí a les polítiques socials, SÍ a Sabadell.


Per això proposem la construcció de dues noves residències i dos complexos d’habitatges, però també amb l’augment de serveis l’atenció domiciliària i la universalització del servei de teleassistència a totes les persones de més de 65 anys que viuen soles i que ho necessitin.

Aquestes propostes s’emmarquen en la voluntat d’avançar en polítiques i iniciatives que garanteixin una vellesa digna i que donin resposta a les necessitats de la gent gran. Els compromisos dels socialistes en relació a la gent gran també inclouen l’oferta adreçada a les persones actives –amb projectes com el Centre de Serveis a l’antic Mercat de Sant Joan o l’ampliació i diversificació de places i destins de les vacances- i el suport a les entitats i casals.

Una altra de les apostes bàsiques del PSC és el desenvolupament d'un Pla de Vellesa 2007-2011 i incrementar els serveis a les persones que no es poden valer per elles mateixes amb el desplegament, juntament amb la Generalitat, de la Llei de la Dependència. En aquest sentit cal destacar, per exemple, l'aposta per la universalització de la teleassistència a les persones majors de 65 anys per tal que més persones puguin estar connectades a aquest sistema d’atenció.

També es proposa l’augment de l’atenció domiciliària pels més grans, que permetrà que més persones puguin beneficiar-se de l’ajuda externa per a fer les tasques habituals com la cura d’un mateix, la neteja de la llar, la compra diària o l’elaboració dels àpats, entre d’altres.