.

16/5/07

L’Aplec de la Salut, una festa per a tothom



Avui he pogut compartir la celebració de l’Aplec de la Salut amb molts sabadellencs i sabadelleques que s’han apropat fins al Santuari per gaudir d’una jornada plena d’activitats lúdiques i festives. Tot i la pluja de primera hora, el sol no s’ha volgut perdre aquesta celebració.
L’esperit participatiu de la jornada s’ha tornat a viure un any més conjugant les manifestacions populars i tradicionals d'aquesta festivitat local, amb iniciatives encaminades a donar a conèixer el nostre entorn i el patrimoni natural.
Precisament, una proposta innovadora de l’edició d’enguany ha estat poder visitar l’ermita de Sant Iscle i Santa Victòria, que s’ha recuperat per a la ciutat. Al llarg del matí s’han pogut veure les restes arqueològiques corresponents als banys de la vil·la romana i les diferents etapes constructives de l’ermita. Aquesta rehabilitació s’uneix a l’esforç que hem fet els darrers anys per recuperar tota la zona amb la plantació de 150 arbres i l’arranjament dels camins.
També he pogut passar una bona estona amb altres actes tradicionals de la celebració de l'aplec com la pujada popular, la cercavila, les activitats infantils. A més, s’ha fet el primer Cross pel bosc de la Salut.
I per facilitar al màxim l’accés al santuari s’ha reforçat el servei d’autobusos de la línia 4 per oferir un servei cada 15 minuts. Tot per fer possible que tothom gaudeixi de la festivitat de La Salut.