.

6/5/07

Gràcies per una nit inoblidable!

Ahir a la nit vaig viure una nit inoblidable: la presentació de la meva candidatura com a candidat a la re-elecció com a alcalde de Sabadell. La presentació de les nostres propostes de futur i de l'equip que m'acompanya per continuar millorant Sabadell cada dia. Una nit màgica. Gràcies a les més de 2.200 persones que ens vau voler acompanyar.

Ens van acompanyar els alcaldes i alcaldesses de la comarca, els companys Josep Maria Sala i Miquel Iceta, la vice-presidenta del Congrés Carme Chacón, i el ministre d'indústria, Joan Clos.

Us faig un extracte del meu discurs d'ahir a la nit:


...Una nit molt important per nosaltres, per l’equip que presenta el projecte socialista i per mi personalment perquè em presento davant vostre com l’any 99 i com el 2003 com a candidat a l’alcaldia de Sabadell. I ho faig amb la mateixa il·lusió, amb el mateix compromís, amb la mateixa passió per la nostra ciutat.

Però abans de res vull donar-vos les gràcies a vosaltres i gràcies a tota la ciutat.

Entitats, persones compromeses amb la cultura, amb l’esport, amb la solidaritat, amb el món econòmic. I persones que representeu a tots els ciutadans i ciutadanes. Us vull donar les gràcies. Gràcies perquè sense la vostra confiança, sense la vostra participació, sense el vostre treball, sense la vostra il·lusió, sense la vostra complicitat no hauríem pogut transformar tant la nostra ciutat.
Perquè és veritat que una ciutat és un espai físic. Un conjunt d’edificacions i de territori. Però una ciutat no és res sense les persones que li donen sentit.
I Sabadell és una ciutat plena d’història i també plena d’històries. Històries de milers i milers de persones que l’han feta possible. Que l’estem fent possible. Que hem avançat junts, aportant cadascú el millor de nosaltres, per compartir una ciutat cada dia millor.

I ho hem fet, ho hem aconseguit perquè hem dit SÍ. Hem superat el NO històric per dir Sí al futur.

Sí a l'educació, fent possible prop d'un miler de places d'escoles bressol.
Sí al coneixement, amb el Pla de Biblioteques que preveu fer-ne 9 a tota la ciutat o el projecte d’un gran museu al Vapor Turull. Perquè l’educació i el coneixement obren les portes al progrés.
Sí a la cultura, donant suport a les entitats i creant i recuperant espais, com la millora de la Faràndula, Lasala Miguel Hernández, l’Estruch o el Teatre Principal, que ens omple d’emoció. I ara, la Ciutat de la Música a l’Eix Macià o el Vapor Pissit per a les entitats teatrals. Perquè la cultura ens fa més lliures.
Sí a l’esport, amb les noves pistes d’atletisme, les noves piscines, la construcció de dos nous pavellons, la gespa artificial als camps de futbol, el projecte Olímpia i la Pista Coberta d’Atletisme de Catalunya. Perquè l’esport és treball en equip, esforç i superació.
Sí al comerç, al nostre comerç, el millor comerç, amb la dinamització dels eixos comercials i la renovació dels mercats. Ara el del Sud. Perquè el comerç dona vida a la ciutat.

Sí a la indústria, amb l'impuls de més d’un milió i mig de metres de sostre industrial, amb Sant Pau de Riusec. Amb el Centre de Fires. Perquè la indústria és ocupació i dona fortalesa econòmica.
Sí als espais amables per a les persones, amb la renovació de barris sencers i de tots els racons de la ciutat. Amb la supressió de barreres arquitectòniques, amb espais infantils, amb més flors. Perquè la millora de l’espai públic suposa millorar la nostra qualitat de vida.
Sí a la sostenibilitat, amb la protecció del rodal, amb la recuperació del Ripoll, que li hem donat vida, amb la consolidació del Parc Agrari.
Perquè estimar la natura i protegir l’entorn és la millor garantia de futur.
Sí a la recuperació del patrimoni arquitectònic. Amb la Casa Duran, el despatx Lluch, Cal Balsach, els Vapors Codina, l’hostatgeria de la Salut, els Safareigs de la Creu Alta. I ara les masies, els molins del Ripoll i el Castell de Can Feu. Perquè el patrimoni és recuperar la nostra història i, a més, li donem un ús de futur, del segle XXI.
Sí a l’habitatge social: farem més de 1.700 pisos en els propers anys i promourem mesures per facilitar el lloguer per a la gent jove.Perquè l’habitatge públic és una prioritat per nosaltres, encara que no tinguem competències
Sí a les infrastructures de comunicacions, tant ferroviàries com per carretera. Amb les rondes de Sabadell, amb el metro de Sabadell, amb el tren que arribarà fins a Ca n’Oriac. Perquè les comunicacions són vitals per la ciutat.
Sí a les persones, a la gent jove, a la igualtat entre dones i homes. Perquè per damunt de tot, el més important per nosaltres són les persones. Especialment aquelles que més ho necessiten. Per la gent gran, fent equipaments, atenció personalitzada, donant oportunitats per viure amb plenitud. Per les persones especials.
Sí als valors: al civisme, a la integració, a la tolerància, a la convivència.

Sí al Benestar i a una millor qualitat de vida per a tothom: Sí a Sabadell !

Fa 130 anys que Sabadell va obtenir el títol de ciutat. Hem anat creixent, especialment amb el gran salt demogràfic. Dels 23.000 ciutadans de principis del segle XX vam passar a més de 180.000 als anys 70. Però va ser un creixement incomplert, desordenat per la rapidesa amb que es va produir i tenint en compte que es va fer en una època sense democràcia, sense participació democràtica.

Avui, 28 anys després de la constitució del primer ajuntament democràtic, som una ciutat de més de 200.000 habitants. El nostre gran repte de futur és una ciutat que vol créixer en qualitat, vol un creixement sostingut. Sabadell no està en la cursa per ser més, sinó per ser millors. I estic convençut que ho aconseguirem si continuem treballant junts.

És el moment de consolidar encara més Sabadell com una ciutat que treballa, que és oberta, que és emprenadora, que té empenta, que és tenaç, acollidora, amable, apassionada, que té il·lusió i que s’emociona amb el seu futur. Una ciutat model.