.

8/5/07

Tots junts, tots per Europa


Europa és la nostra realitat, és l’espai que compartim, un espai ple d’oportunitats. I des de Sabadell també ho vivim així, perquè som una ciutat europea, una ciutat que comparteix reptes i oportunitats amb la resta de ciutats de qualsevol racó d’Europa. Per això, quan l’Associació de Veïns va proposar nomenar els carrers del barri de Can Gambús amb els noms dels països de la Unió Europea, des de l’Ajuntament vam acollir la idea amb satisfacció. Avui, ja immersos en la celebració del Dia d’Europa, una delegació de 14 cònsols del cos consular de Barcelona han visitat Sabadell i en concret la zona de Can Gambús, on es troben els nous carrers, i també l’Avinguda Jean Monnet.

Aquesta iniciativa també l’hem d’agrair al Casal d’Europa, i al seu president, Joan Ríos, que porten tants i tants anys treballant per aquest espai comú que avui és tan real, Europa. Vull agrair a tots els cònsols que han pogut desplaçar-se a Sabadell (no només de països europeus), així com a Teresa Freixes, Catedràtica de Dret Constitucional i catedràtica de Jean Monnet de la UAB, que ens ha il·lustrat sobre la importància i la filosofia d’aquest pare fundador de la Unió.

Fa uns anys no ens haguéssim vist capaços d’assumir tants canvis en tant poc temps. Però a l’hora de la veritat ho hem fet, i ho hem fet bé. Hem canviat la moneda, la manera de relacionar-nos, l’ús de les noves tecnologies, la manera de treballar, han desaparegut les fronteres... Mai havíem canviat tantes coses importants en tant poc temps. Ara podem estar orgullosos, però sobretot sentir-nos afortunats. Europa és l’espai on hi ha més estabilitat, més segur, més democràtic, més solidari i més just del món.

Celebrem tots junt el nostre dia: el dia d’Europa. Celebrem els 50 anys que Europa porta de camí, sentim-nos hereus d’una gran tradició i dipositaris de l’obligació de seguir caminant i treballar plegats.