.

27/5/08

Responsables amb l'aigua


Els sabadellencs i sabadellenques podran gaudir de les piscines per l’estiu i avui hem pogut comprovar com s’està omplint La Bassa, amb aigua regenerada de la mina i els pous del riu Ripoll. Hem esmerçat esforços per continuar aquest servei: conciliem l’obertura de les piscines, una gran opció d’oci pels qui no marxen de vacances; i l’estalvi d’aigua potable en temps de sequera, ja que omplim les piscines amb aigua regenerada, procedent de la mina del Ripoll i de Ribatallada.

La sequera és un tema sensible i l’Ajuntament i Aigües Sabadell estem treballant de forma intensa des de fa mesos molts d’esforços. També col·laborem en d’altres qüestions, com ara la cooperació i ho continuarem fent amb el conveni que hem signat avui per impulsar projectes solidaris relacionats amb l’abast d’aigua potable, així com també ho farem amb el compromís de que les tarifes de l’aigua no estiguin mai per sobre de l’IPC.

A més, estem executant un paquet de mesures que permetrà incrementar en un 8% els recursos propis d’aigua de Sabadell, unes obres que permetran recuperar 1,1 milions de m3 d’aigua a l’any.

En concret, s’inverteixen 2.600.00 euros en aquestes mesures:

o Recuperació de pous
o Ampliació de la capacitat d’extracció i desinfecció de tres mines: la de Ribatallada, la del Ripoll, i la Mina Marí
o El rec dels espais verds i neteja dels carrers es fa amb aigua regenerada
o S’amplien les canonades per portar l’aigua regenerada a més espais de la ciutat
o S’ha posat en marxa un telèfon de sequera per les consultes ciutadanes: 93.715.57.05


Per últim, vull dir que tot i que els darrers dies està plovent, crec que hem de ser previsors i complir amb els compromisos que teníem de manera responsable, per això considero que cal mantenir les accions previstes per garantir la tranquil·litat dels ciutadans i ciutadanes.