.

13/5/08

La Salut atrau un any més milers de persones

Fa més de 300 anys que el tercer dilluns de maig, Sabadell es vesteix de festa i són molts els ciutadans i ciutadanes que es desplacen als voltants del Santuari i participen a les activitats. Aquest cop no ha estat diferent i malgrat portar el paraigües a sobre, per si de cas, vam ser milers els sabadellencs que ahir vam celebrar junts La Salut.

Una celebració amb múltiples significats: té un component religiós per molts. També significa música, esport, estima pel patrimoni, per la natura, per recordar les nostres tradicions, diversió per als més petits...... Per sobre de tot però, la Salut és sobre tot sinònim de germanor com demostra la participació en els actes i el fet que més d’una trentena d’entitats s’hagi implicat, en col·laboració amb l’Ajuntament, en la seva organització.

La Mare de Deu de la Salut, patrona de la diòcesi


Sabadell pot sentir-se orgullós que la Mare de Déu de la Salut hagi estat proclamada com a Patrona de la Diòcesi. Un desig que ha sortit de la nostra ciutat i que ha estat recollit pel Bisbat en una data tan assenyalada com la Festa de la Salut. Gràcies a tots i totes els que ho heu fet possible!

Coincidint amb l'Aplec, ahir a la tarda vam tornar a aplegar-nos a la Casa Duran en la ja tradicional trobada de càrrecs electes del Vallès Occidental. En un ambient distès els càrrecs electes de la comarca vam poder compartir experiències de servei als ciutadans, ja sigui des del govern com des de l'oposició.

Record a les víctimes del nazisme

Com cada any, la Salut ha tingut també moments per al record, en aquest cas, de les víctimes de la barbàrie. L’ofrena floral en memòria dels sabadellencs morts al cap d’extermini de Mauthausen i de totes les víctimes de nazisme ens ajuda a no oblidar i a renovar el compromís de fer tot el possible perquè els valors de la convivència, el diàleg i la tolerància siguin les nostres màximes. També ens porta a recordar molt especialment les víctimes dels temps actuals. Innocents que pateixen les conseqüències dels conflictes o les víctimes i damnificats de desastres naturals com els que ha patit darrerament Birmània o Xina. Estar al seu costat és responsabilitat de tots.

Punt de trobada

La Salut és però també sinònim de diversió i en aquest sentit, un dels principals atractius ha estat un cop més la gran varietat de propostes. La Trobada de Corals, el Cros, la Caminada Popular, els itineraris, els concursos, les activitats tradicionals, els tallers infantils, les exposicions i activitats de natura..... Tothom ha pogut trobar una proposta per sumar-se a la celebració. Un any més, el programa de la Festa ha demostrat el seu poder d’atracció. Per tot plegat podem dir que, un cop més, la Salut ha estat un èxit.