.

26/10/07

Recuperem els papers de Salamanca


Des de l’Ajuntament treballem des de fa temps per la recuperació de la memòria històrica, ja que la recuperació de la memòria és també la recuperació de la dignitat, justa i necessària. Ara, donant un pas més en aquest sentit, volem donar tot el suport a aquelles entitats, associacions i particulars que van patir l’espoli franquista, perquè puguin recuperar qualsevol document particular que es trobi a l’arxiu de Salamanca.

L’Ajuntament ofereix als ciutadans, entitats i associacions que varen ser víctimes de l’espoliació franquista i a qualsevol persona que sospiti que pot tenir documents, tant com a societat o com a particular a Salamanca, el servei de canalització de les demandes i la facilitació d’accés als documents.

En un primer moment totes les persones afectades es podran adreçar a l’oficina central de Sabadell Atenció Ciutadana (SAC), ubicada al Despatx Lluch. Allà serà on es farà la primera recollida de dades. Un cop valorades i estructurades, es passarà la informació a l’Arxiu Històric de Sabadell, que serà el responsable de posar-se en contacte amb aquestes persones i aprofundir més en la seva demanda. L’Ajuntament de Sabadell sol•licitarà una còpia digital de tots els documents relatius a Sabadell per tal que sigui dipositada a l’AHS i que se’n puguin facilitar còpies a les persones que hi tinguin interès legítim.

A més, en la mateixa línia de recuperació de la memòria històrica, volem elaborar un arxiu sonor amb les veus de les persones que voluntàriament accedeixin a enregistrar-se. Aquest arxiu serviria per deixar testimoni de la seva experiència a la ciutat de Sabadell. Entre tots recuperarem la memòria històrica, i farem que el record amarg dels qui van viure els anys foscos de la guerra i de la repressió franquista puguin recuperar la dignitat robada.