.

22/10/07

Un acord rellevant pel Vallès Occidental


Aquest matí s’ha celebrat una reunió del Consell d’alcaldes i alcaldesses del Vallès Occidental, en la que hi participen els representants dels 23 municipis de la comarca. Els alcaldes de Sabadell i de Terrassa hem proposat a la resta d’alcaldes fer pinya per treballar tots conjuntament i de manera consensuada per millorar les infrastructures, tant viàries com ferroviàries, i també la mobilitat, i fer-ho d’una manera respectuosa amb l’entorn. La proposta, liderada per les dues co-capitals, ha rebut el suport de tots els alcaldes i alcaldesses. Per això hem encarregat al Consell Comarcal que coordini la creació d’una comissió que, en un termini de tres mesos, elabori un document que reculli totes les connexions i propostes de millora de la mobilitat viària i ferroviària, tant interiors de la comarca, com amb la resta de Catalunya, i que tingui en compte el patrimoni natural de la comarca.

En definitiva, doncs, estem creant un espai d’acord per posar sobre la taula quina és la visió territorial sobre la qüestió de les necessitats i deficiències en infrastructures, ja que és important que no només des de Barcelona es pensi en el territori sinó que des del territori també hem de poder aportar les nostres idees per a poder millorar i per a poder garantir el nostre progrés econòmic i social.

Aquestes setmanes estem vivint un moment clau per al futur de les infrastructures al nostre país. El govern de la Generalitat està elaborant el Pla Territorial Parcial de la Regió Metropolitana de Barcelona, on s’estableix una nova formulació, entre d’altres coses, de les necessitats d’infrastructures viàries i ferroviàries. En aquest sentit, el treball que puguem fer des de la nova Comissió serà clau per poder fer arribar a la Generalitat les nostres necessitats com a comarca.