.

17/10/07

A punt de collir les mongetes del ganxet

Ben aviat ja es podran collir les primeres mongetes del ganxet, que es van plantar fa tres mesos a la finca de Can Gambús del Parc Agrari de Sabadell. En la meva visita de dilluns, vaig poder constatar la bona marxa del conreu d’aquesta llegum, abans que es puguin començar a tallar les plantes del terra el proper mes de novembre.

Els càlculs són recollir prop de 1000 quilos de mongetes del ganxet, que després es vendran per primera vegada amb la denominació d’origen protegida Mongeta Vallès-Maresme, promovent així l’agricultura i els productes genuïns del nostre municipi.

El cultiu de la mongeta del ganxet s’afegeix a les moltes activitats agrícoles que ja es realitzen des de fa anys a Can Gambús i al Parc Agrari de Sabadell, un dels principals pulmons verds de la ciutat i on sempre s’ha intentat protegir el territori agrari i forestal i la qualitat ambiental. En aquest sentit, vull agrair a la Cooperativa Agrícola de Sabadell (COACSA) el seu treball i esforç per tirar endavant el conreu de la mongeta del ganxet, respectant els criteris de sostenibilitat.

Espero que ben aviat pugueu gaudir de les mongetes de ganxet a les vostres taules.