.

29/4/09

Unanimitat per afrontar la crisi amb contundència

Ahir al vespre es va aprovar el Pacte per a la millora de l’Ocupació i la Competitivitat de Sabadell, un document únic que inclou les propostes consensuades de tots els sectors polítics, socials i econòmics de Sabadell per pal·liar la situació de crisi en el territori i, alhora, crear les millors condicions de futur per sortir reforçats d’aquesta situació.

El Consell de Ciutat va ser l’encarregat de validar i signar aquest pacte com a òrgan de participació i de consulta de caràcter global que té per objectiu debatre i valorar les grans línies estratègiques i els afers principals a la ciutat de Sabadell.

La posada en comú i la configuració d’aquest pacte Pacte per a la millora de l’Ocupació i la Competitivitat de Sabadell, ens ha d’ajudar a reforçar línies estratègiques, reactivar l’economia i impulsar l’ocupació.

Des de l’Ajuntament, tot i no tenir les claus per canviar els efectes que està produint la crisi actual, vam impulsar aquest pacte amb la voluntat de donar respostes en positiu.

Les mesures proposades inclouen accions adreçades a qui més està patint la crisi, les famílies i els col·lectius desafavorits. Per això centrem el nostre esforç en oferir respostes concretes a necessitats concretes, com facilitar avantatges fiscals per a col·lectius afectats o mediació per facilitar el pagament dels subministraments bàsics, com electricitat, aigua o gas.

En total són 50 mesures, que representen una inversió de 22,1 milions d’euros per posar en marxa accions que arribin als sabadellencs i les sabadellenques que tenen problemes derivats de la crisi econòmica i que ara, més que mai, necessiten el nostre recolzament i el nostre treball unitari.

Aquestes propostes, a més, preveuen contractar 530 persones, prioritàriament, que no percebin prestació. Aquests treballadors juntament amb l’ocupació que generen les obres del FEIL, arriben gairebé a ocupar unes 2.725 persones.

I és que en aquests temps tan difícils hem d’adquirir compromisos valents, com ho és també l’empenta per formar persones a través del Vapor Llonch, transformant la Fàbrica Molins en un espai de formació on el proper any es podrà atendre 1.800 persones.