.

3/4/09

El Ripoll, recuperat per a la ciutat

La transformació del riu Ripoll ha permès que aquest sigui un espai recuperat per als ciutadans i ciutadanes. És un plaer anar un dia festiu i lluminós, com avui, i veure gent passejant pels camins, gaudint de la natura.

No fa gaires anys el riu estava envoltat d’horts irregulars i desendreçats, que donaven en molts casos un aspecte d’abandó. Això ho hem anat canviant mica en mica. Ara tenim una zona d’horta municipal, que ha començat a omplir-se de vida.

Avui hem lliurat 8 d’aquests horts a entitats de la ciutat, com ja vam fer a l’octubre amb altres sis entitats. Ho fem amb el convenciment que les entitats faran un ús social d’aquest espai municipal i els seus associats mantindran vius els horts, que fa uns anys eren un espai degradat de la ciutat.

D’aquesta manera volem fomentar l’agricultura d’horta, en aquest cas amb objectius pedagògics, terapèutics o socials. Perquè, com diuen els membres de les entitats que ja els ocupen, trepitjar la terra i treballar-la amb les pròpies mans és una activitat molt gratificant.

Que ho gaudiu!