.

27/4/09

Pas endavant per les persones que pateixen autisme

Aquest dissabte hem posat fil a l’agulla a un munt d’il·lusions. Va ser és un dia molt especial per als nois i noies de l’Associació Els Xiprers. Però també ho és per a totes les seves famílies i persones que formen el seu entorn: professionals i amics. El conveni que hem signat farà realitat una nova Llar residència i taller ocupacional per autistes adults.

A l'Ajuntament sabem que l’autisme, i la problemàtica que porta implícita, és una situació complexa, que requereix recursos més intensos que altres situacions de discapacitat, que en principi, podrien semblar similars.

El camí ha estat llarg... reunions, trucades, visites, informes... han passat més de dos any des del moment que la Fundació Barnola va impulsar aquest projecte pensant en les persones més especials de la nostra comarca.

I és que, tot i l’estreta col·laboració amb l’Associació Els Xiprers des del principi, algunes respostes porten el seu temps. I més, tenint en compte que l’Ajuntament no té la competència en l’atenció especialitzada... sinó que correspon a la Generalitat de Catalunya, de qui també hem rebut un gran recolzament.

Per això aquest matí hem fet realitat un compromís ferm, un somni, per millorar la vida de les persones amb autisme i altres psicosi, i la de les seves famílies. Finalment, entre tots hem fet possible la cessió d’aquest espai per ubicar aquest nou equipament, tant necessari per moltes famílies de Sabadell i comarca. Perquè tots i totes, al marge de les nostres diferències individuals, tenim dret a una ciutat acollidora, que ens estimi i ens vulgui