.

27/4/09

Ja es pot pescar al Ripoll

Hi ha fites que semblen impossibles d’aconseguir i, quan arriba el moment, tens una gran alegria. És el cas del Ripoll, on en els darrers 10 anys hem invertir més de 35 milions d’euros al riu per fer possible que l’aigua i el seu entorn tinguin vida. Això ha fet que ara el Ripoll sigui també un àmbit més de la ciutat, on és possible anar a passejar i a gaudir d’aquest espai. Un bon exemple l’he tingut avui, quan he pogut conversar amb un grup de nens i nenes del tercer curs del CEIP Nostra Llar, que han anat a visitar una fàbrica de cartrons i han aprofitar per dinar a la vora del riu. Aquest fet era impensable fa uns anys, quan el Ripoll era una claveguera a cel obert.

I a més tenim peixos. Tants que la Generalitat ha aprovat la declaració de Refugi de Pesca el tram superior del riu, comprès entre l’aiguabarreig del torrent de Ribatallada, al límit amb Castellar del Vallès, i l’antic gual d’accés a Torre-romeu. Això representa que no es podrà pescar en prop del 70% del riu al seu pas per Sabadell.

Mentrestant, es podrà pescar en el 30% restant, en el tram més al sud, fins al límit amb Barberà del Vallès, una zona que es declararà “zona de pesca controlada sense mort”. Aquesta és una bona notícia per als aficionats a la pesca, que podran gaudir d’aquest esport sense sortir de Sabadell.