.

17/4/09

Homenatge a Maria-Mercè Marçal per Sant Jordi

Un moment de l'actuació de Mercè Serramalera a l'escenari del Principal durant l'acte de presentació del CD
Avui he assistit a la presentació del CD Marià-Mercè Marçal, catorze poemes, catorze cançons. Un treball promogut per la Fundació que porta el nom de la poeta, que es distribuirà gratuïtament per Sant Jordi amb el diari Avui i que ha comptat amb la col·laboració desinteressada de diversos artistes. Ho he dit durant la presentació i vull que consti també en aquestes línies. Per mi ha estat un honor que aquest compacte s’hagi presentat avui al Teatre Principal, a Sabadell. Com ho és també el fet que la Fundació Maria-Mercè Marçal, que honora una de les poetes més importants de les lletres catalanes, tingui la seu a la nostra ciutat.

Fotografia de família dels assistents a la presentació del CD i de l'homenatge a Rebull
La cultura i la música formen part de la nostra història i enriqueixen el nostre coneixement, les nostres emocions, la nostra ànima. Per això, hem de felicitar la Fundació Maria-Mercè Marçal per haver impulsat un projecte que ha il·lusionat tant els artistes que hi han participat com també, estic segur que així serà, les persones que escoltin les cançons.

Toti Soler, Jabier Muguruza, Maria del Mar Bonet, Gerard Quintana, Marina Rossell, Guillermina Motta, Lídia Pujol, Txiki Berraondo i Anna Subirana, Teresa Rebull, Túrnez i Sesé, Sílvia Pérez Cruz, Marga Bufí, Mercè Serramalera i Maria Cinta. Tots ells s’hi han implicat en la gravació del compacte. Felicitar-los també per la seva generositat i compromís amb el projecte.

Avui a la presentació hem pogut escoltar un tastet del disc, amb el cant a cappella de Marina Rossell i les interpretacions de Lídia Pujol i Mercè Serramalera. Ha estat emocionant. Tant que juntament amb la Fundació començarem a treballar per veure les possibilitats d’organitzar un concert basat en aquest compacte a Sabadell.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Gràcies alcalde per la seva sensibilitat i generositat. Si no fos per vostè la Fundació Maria-Mercè Marçal, un referent literari i cultural del territori, no estaria, com estem tan orgullosos que hi sigui: a Sabadell.

La Teresa Rebull, des de França, segueix dia a dia tots els comentaris, anècdotes i reaccions a través del telèfon i el correu electrònic. És bonic veure-la tan contenta!

Montse Barderi